Nå kan du fly med SAS på avbetaling

Nå kan du dra på weekendtur til Europa og betale ned reisen over to år, hvis du blar opp 23,46 prosent i renter.

TA AV PÅ KRITA: Sammen med betalingsformidleren Klarna skal SAS nå tilby billettkjøp på avbetaling. Her er et at selskapets Boeing 737-400-maskiner på vei ut fra Gardermoen.

Espen Braata
  • Marius Lorentzen
Publisert:

SAS åpner nå et nytt betalingstilbud til sine kunder.

Gjennom en avtale med det svenske betalingsformidlingsfirmaet Klarna kan kundene nå kjøpe billetter på avbetaling i opp til to år.

- Vi vil tilby våre kunder større valgfrihet, når det gjelder betaling av reisen, og vi forventer at mange vil sette pris på muligheten til å kunne betale med faktura eller på avbetaling, sier direktør for digital salg og marketing, Christina Ericsson i SAS, i en pressemelding.

«Betal store opplevelser i små deler»

I de aller nærmeste dagene ruller SAS tilbudet ut til kunder i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Østerrike, Tyskland og Holland.

I tillegg kan man betale flyreisen med faktura, og løsningen er dermed ikke ulik det mange vil kunne gjøre hvis man kjøper med kredittkort.

«Betal store opplevelser i små deler», lyder tilbudsbeskrivelsen til Klarna og SAS.

Kundene må gjennom en kredittsjekk for å kjøpe på avbetaling, og den effektive renten (inkludert gebyrer og avgifter) varierer mellom 14,14 og 23,46 prosent avhengig av hvor lang tid du vil ha på avbetalingen.

Ifølge regneeksempler fra Klarna vil billetter for 10.000 kroner til SAS typisk ende på 12.353 kroner hvis man betaler ned over to år.

- Oppfatter det som en etablert bransjestandard

En talsmann for SAS sier at selskapet ikke opplever tilbudet om flyreiser på avbetaling som spesielt problematisk.

Tormod Sandstø, pressekontakt i SAS

Bjorn H Stuedal

- Vi oppfatter dette som en etablert bransjestandard, og dette konseptet har vært i bruk i mange butikker i mange år. Klarna gjennomfører en vanlig kredittsjekk og vi ser ikke på dette som noe særlig annet enn det flere typer kredittkort tilbyr, sier Sandstø og viser til at en veldig høy andel av kundene betaler med kredittkort i dag.

- Forventer dere økt billettsalg med en slik ordning?

- Det vi tenker er at det gir større en valgfrihet for passasjerene med tanke på betalingsmulighetene de har. Mange bruker jo kredittkort i dag, og dette har mange av de samme vilkårene, sier pressekontakt i SAS, Tormod Sandstø.

- Får dere en andel av renteinntektene fra Klarna?

- Det har jeg ikke oversikt over, men dette er en vanlig forretningsavtale. Denne typen avtaler er ikke noe nytt og mange andre butikker benytter dette i dag, sier Sandstø.

Han peker på at Klarna fokuserer sin virksomhet mot selskaper som driver med nettbutikker, og at store deler av SAS sin omsetning kommer fra nettsidene.

Les også:

SAS vurderer fremtiden til de norske flybaseneLederskifte i Norsk kabinforening: - Orket ikke stille på nyttAmerican Airlines dumper SAS-avtaleSAS åpner oljeruterSAS spikret nytt charter-samarbeid

Her kan du lese mer om

  1. Scandinavian Airlines (SAS)

Flere artikler

  1. Forbrukerrådet om DNBs «supertilbud»: – Slike tilbud burde være ulovlig

  2. Nå skal SAS følge i billigselskapenes fotspor

  3. På denne ukedagen er flybillettene billigst

  4. Annonsørinnhold

  5. SAS-kunder kan rammes av Lufthansastreik

  6. Banksjef forsvarer praksis som Forbrukerombudet vil forby