SAS-sjefen: - Vi kan ikke vente

SAS gjeninnfører tirsdag bonuspoeng for bedriftskunder på innenriksflyginger.

BONUSPOENG I NORGE: – Vi kan ikke vente. Vi må kjempe for vår rett til å tilby hele produktet i alle land, sier SAS-topp Rickard Gustafson.
  • NTB
  • E24
Publisert:

Selskapet stevner dessuten en av sine største eiere, den norske stat, for å få opphevet forbudet mot bonuspoeng, skriver Finansavisen.

SAS har vært fortvilet over forbudet mot bonusopptjening på flyreiser innenlands, forklarer konsernsjef Rickard Gustafson.

Poengene kan opptjenes fra og med tirsdag på flyreiser med SAS eller Widerøe innenlands i Norge.

LES OGSÅ:Forbrukerrådet: - SAS kan ta så mange bonuspoeng de vil

– Vi kan ikke vente. Vi må kjempe for vår rett til å tilby hele produktet i alle land. Det er ingen grunn til at bonuspoeng skal være forbudt i Norge, som eneste land i verden, sier Gustafson til Finansavisen.

Poengnivåene vil bli som på innenlandsflyginger i Sverige og Danmark. Selskapet har på bakgrunn av juridisk bistand besluttet at bonuspoengene skal begrenses kun til bedriftskunder.

Det vil da være en avtale mellom to bedrifter, forklarer Gustafson, og sier at så lenge bedriften godtar avtalen med SAS, kan de ansatte tjene poeng også i Norge.

LES OGSÅ: SAS-sjefen ble kåret til «årets sjef»

Mange bedriftskunder

Bedriftskunder utgjør over halvparten av selskapets passasjerer her i landet. De reisende kan deretter bruke poengene privat.

Samtidig tar SAS saken til retten. Selskapet har som mål å tilby bonuspoeng også på privatreiser i løpet av året. Stevningen har vært planlagt siden oktober i fjor.

Forbudet mot bonuspoeng ble innført etter at SAS i 2001 kjøpte Braathens og Norwegian ville utfordre monopolet i norsk luftfart.

Diskriminering

SAS har tidligere ment at forbudet må avskaffes i sin helhet.

«Det fører til diskriminering av de som bor i store deler av Norge, fremfor alt i nord, der man er svært avhengig av fly som en sentral del av infrastrukturen», skrev SAS i en pressemelding i fjor.

SAS har argumentert at EU-regler, som Norge er forpliktet til å følge gjennom EØS, er tydelig på at det ikke er lov til å ha et forbud mot fordelsprogram i norsk innenriks luftfart.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Konkurrenten om SAS-bonusene:
    - Regelrett lovbrudd

  2. Avviser mindre konkurransemed bonuspoeng

  3. SAS kan få sviende bot

  4. ESA krever at Norge oppheverbonuspoengforbud

  5. Regjeringen opphever bonusforbudet