Importert smør på billigsalg

Det er fortsatt mangel på meierismør - og nordmenn er skeptiske til utenlandske erstatninger.

PÅ BILLIGSALG: Ettersom Norge mangler smør, har Synnøve Finden bestilt smør fra Belgiske Agral. De produserer og sender fortløpende, så i dag har de kun to paller inne i fabrikken som skal til Norge. De har også satt på etiketter med norsk tekst.
Publisert: Publisert:

- Det er lite Tinesmør å få tak i. Vi får litt smør, men ikke nok til at det holder til neste levering. Utenlandsk smør selger ikke så lett, sier Per Roskifte, konserndirektør i NorgesGruppen.

Nyheten om den norske smørkrisen gikk verden rundt før jul. Krisen er fortsatt ikke over. I hvert fall ikke for dem som ikke vil spise importert smør.

Matpakkeentusiastene kan derimot senke skuldrene.

- Tine meierier prioriterer Bremykt, og leveransene der begynner å normalisere seg. Det er fortsatt slik at vi går tom før neste sending kommer, men situasjonen er bedre enn den har vært, sier Kristin Paus, pressesjef i forbrukersamvirket Coop.

Snart normalt

- Situasjonen er bedret, og vil normalisere seg ved utgangen av januar. Vi mener det var et godt grep å importere smør fra utlandet. Vår økende egenproduksjon og importert smør skal dekke den totale etterspørselen, sier Øystein Knoph, kommunikasjonsrådgiver i Tine.

Heller ikke i Finland er smørkrisen avblåst. Smørmangelen der er inne i sin fjerde måned og skyldes at en stor del av landets smørproduksjon eksporteres til Russland, fordi det er langt mer lukrativt.

Nordmenn etterspør norsk smør, og nå ser kjedene seg nødt til å kutte prisene på utenlandske erstatninger.

- Bare importert smør er mulig å få tak i våre butikker. Kundene på sin side er skeptiske til utenlandsk smør. Nå ser vi oss nødt til å sette ned prisen, for å få folk til å kjøpe belgisk og fransk smør, sier pressesjefen i Coop.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no