Bagatelle stenger

Etter de har mistet skjenkebevilling.

INGEN BAGATELLE: Da skjenkebevillingen faller bort, stenger Bagatelle dørene midlertidig. Kjøkkensjef (bildet) får nå ufrivillig fritid.
TV-KOKK: Eyvind Hellstrøm hadde siste arbeidsdag på Bagatelle 21. desember 2009.
Publisert:

Restaurant Bagatelle mistet i dag skjenkebevillingen og har dermed besluttet å permittere alle ansatte og stenge dørene midlertidig.

I forbindelse med ombyggingen i fjor høst, gikk eierskapet av aksjene i Bagatelle AS fra Holding AS til Kistefos AS. Disse selskapene har samme eier, Christen Sveaas.

- Dette er en litt flau og latterlig situasjon. Hele situasjonen dreier om at vi har overført eierskapet til AS Kistefos, fra et selskap med samme eier; Christen Sveaas, sier styreleder Erik Wahlstrøm i Bagatelle AS til E24.

Loven sier at med alle eierskifter krever ny søknad om skjenkebevilling.

- Firkantet lov

Næringsetaten i Oslo Kommune sendte i dag brev til Bagatelle om bortfallet av bevillingen.

Wahlstrøm vil ikke kritisere etaten, men mener loven er for firkantet.

- De følger loven. Vi kritiserer ikke Oslo Kommune, men vi synes loven er litt firkantet. Den sier at ved hvert eierskifte, må man søke om ny bevillingen, sier Wahlstrøm og legger til:

- De menneskene vi har hatt kontakt med i dag er greie og sier at vi får rask behandling, men vi vet ikke hvor lenge det vil ta.

Bagatelle mente at ettersom eierskapet var identisk, måtte de ikke søke om ny skjenkebevilling.

Dette var ikke tilfelle, og nå må restauranten vente på ny bevilling.

Søknad ble i dag håndlevert til Næringsetaten.

Også en annen topprestaurant kan komme til å stenge dørene, som følge av eierskifte.Stjernerestauranten Le Canard får ny ledelse, som kan føre til en tilsvarende situasjon, ifølge Aftenposten.

Åpnet dørene i år

Den 18. januar i år åpnet Bagatelle dørene igjen, etter restauranten mistet den profilerte kjøkkensjefen Eyvind Hellstrøm ett år tidligere.

På åpningsdagen hadde ikke eier Sveaas spart på kruttet og hele gaten var stengt av.

Den nye restaurantsjefen, Per Blomquist, kunne blant annet servere champagne og suppe til de 400 inviterte gjestene.

Hellstrøm forlot restauranten etter 27 år på grunnlag av en konflikt med eier Christen Sveaas. Alle de ansatte sa da opp jobbene sine.

E24 har ikke lykkes å komme i kontakt med Christen Sveaas.

Les også

Stjernerestauranter boikotter VG-anmeldereBagatelle åpnet dørene igjenInnbrudd på BagatelleHellstrøm slakter Sveaas i ny bokBagatelle åpner igjenHalvert resultat for EkebergrestaurantenHellstrøm-restaurant tapte millionerTV-suksess ga fett år for Hellstrøm

Publisert: