Tillitsvalgte fornøyd med beklagelse fra ledelsen

Tillitsvalgte i Innovasjon Norge er fornøyd med at ledelsen i Innovasjon Norge vil skjerpe inn praksisen med kortvarige ansettelser.

HAR BEDT OM REDEGJØRELSE: Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth, her sammen med styreleder Gunnar Bovim. Sistnevnte har bedt om en redegjørelse for ansettelsen av Katharina Andresen, som ventes å komme på styremøtet fredag.

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
  • Ingvild Sagmoen
Publisert:

Mandag ba tillitsvalgte ledelsen i Innovasjon Norge revurdere ansettelsen av Ferd-arving Katharina Andresen, ettersom stillingen ikke ble lyst ut.

Tirsdag avviser kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand overfor DN at det er aktuelt med en revurdering. Welle-Strand understreker at kontrakten er juridisk bindende. Hun beklager samtidig det som har skjedd, og sier at Innovasjon Norge har besluttet å endre praksisen rundt kortsiktige ansettelser.

Tillitsvalgt Liv Jorunn Kristiansen i Norsk Tjenestemannslag i Innovasjon Norge synes beklagelsen og løftet om endring er en tilfredsstillende løsning på saken.

– Det er inngått en juridisk bindende kontrakt, og det forholder vi oss til. Det vesentlige for oss er prinsippet om at utlysning alltid skal skje. Vi er fornøyd med at ledelsen har beklaget håndteringen av denne saken vil og vil skjerpe inn praksis, sier Kristiansen.

Godt forankret praksis

Som E24 omtalte tirsdag, ble heller ikke stillingen som kommunikasjonsdirektør utlyst da den var ledig i 2015. Stillingen ble imidlertid utlyst internt. Innovasjon Norge opplyser at de har en praksis der stillinger først lyses ut internt, og at man først lyser ut stillingen offentlig hvis man ikke finner en passende kandidat internt. Dette er en rutine som er vedtatt i samarbeidsutvalget, ifølge Kristiansen.

Les også

Innovasjon Norge-bråket: Traaseth droppet ekstern utlysning av direktørstilling

– Vi har jobbet en del med rutiner internt, og denne praksisen er godt forankret internt nå, sa hun til E24 tidligere tirsdag.

Tillitsvalgt for Finansforbundet Leela Borring Låstad i Innovasjon Norge er i likhet med Kristiansen fornøyd med at ledelsen har fulgt de tillitsvalgtes råd om å endre praksis.

Også hun understreker at det er vanlig praksis i selskapet å utlyse stillinger internt først.

Styreleder venter på redegjørelse fredag

Styreleder Gunnar Bovim ønsker ikke kommentere ansettelsen av Welle-Strand, men viser til at han venter å få en redegjørelse fra ledelsen i selskapet i styremøte kommende fredag.

Les også

Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj støtter Katharina Andresen etter Innovasjon Norge-bråk: – Tror ikke hun ville misbrukt milliardærstatusen

– Jeg går ut ifra at vi vil få en orientering om det vi trenger å vite om Andresen-ansettelsen, og eventuelle andre ansettelsessaker og ansettelsesrutiner da, sier Bovim til E24.

Styrelederen har ingen videre synspunkt på ansettelsen, men mener det er naturlig å høre selskapets side av saken.

Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth har hittil forholdt seg taus om selskapets ansettelsesrutiner. Hun har ikke ønsket å stille opp i intervjuer, hverken om ansettelsen av Andresen eller Welle-Strand.

– Synes du det er greit at Traaseth frastår fra å kommentere sakene?

– Jeg har ingen synspunkter på hvem som skal uttale seg i en slik sak. Det er opp til administrasjonen hvordan de ønsker å fordele hvem som uttaler seg, sier Bovim.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Innovasjon Norge

Flere artikler

  1. Droppet offentlig utlysning av direktørstilling

  2. Innovasjon Norge utsetter oppstart for Ferd-arving Katharina Andresen

  3. – Vi er villig til å endre praksisen

  4. – Styret har ikke behov for fininstruksjon

  5. Traaseth anbefalte Andresen «å se på» internship hos Innovasjon Norge