Tirag-bostyrer: – Flere større aktører har meldt sin interesse

Tilbords-butikkene har fortsatt et håp om å kunne drive videre, ifølge bostyrer Gunnar A. Haahjem.

KONKURS: Det ble tirsdag åpnet konkurs i Tirag AS og Tirag Holding AS, som eier Tilbords.
Publisert:

Haahjem, som er partner i Advokatfirmaet Rasmussen & Borch ANS, ble tirsdag ettermiddag oppnevnt som bostyrer for konkursboet etter oppbudsbegjæringen i Tirag, som ble levert samme dag.

– Sent på dagen i dag ble det åpnet konkurs i Tirag AS og Tirag Holding AS. Jeg kommer til å bruke dagen og morgendagen, altså den nærmeste tiden, på å få oversikt over innholdet, sier bostyrer Haahjem til E24.

Nyheten om at Tilbords måtte begjære oppbud kom mandag formiddag, da daglig leder Odd Sverre Arnøy i en pressemelding uttalte at selskapet hadde et antatt tap og nedskrivninger på mellom 60 og 70 millioner kroner, etter å ha spådd at tapet ville bli mellom 20 og 40 millioner.

Det var eierne av Kitchn som for tre måneder siden tok over Tilbords og Rafens fra oppkjøpsfondet Herkules i håp om å snu tap til friske inntekter, men jobben ble for tøff for begge kjeder. Rafens meldte oppbud allerede sent i januar.

Les også

Tirag-konsernet har sluttet å betale kreditorene – trenger finansiering

Håper å selge videre

Haahjem sier håpet nå er å kunne selge konsernet for videre drift av butikkene.

– Arbeidshypotesen og målsetningen er å kunne selge hele eller deler av konsernet samlet, altså som et «going concern». Der har vi allerede en del større, seriøse aktører som har meldt sin interesse, og dette vil vi sammen med Nordea bank og øvrige interesserte se nærmere på med det aller første, sier Haahjem.

Han sier videre at han så langt ikke har oversikt over hvor mange kreditorer som vil melde krav, eller hvor stor den samlede gjelden i konsernet er på.

– Det jeg ser er at de har en bankgjeld på 62 millioner kroner, men hvor mye øvrig gjeld de har har jeg ikke oppdaterte tall på, sier han.

Les også

I drift siden Karl Johans tid: Rafens melder oppbud

Meldte oppbud

Det er Kitchn-kjeden som eier Tirag som igjen kontrollerer kjeden Tilbords. Selskapet Tirag ble kjøpt av eieren bak Kitchn-kjeden 15. november i fjor.

Styreleder Tore Thorstensen i Tirag sa før helgen til E24 at en løsning måtte komme fort, dersom Tilbords skulle kunne reddes.

– Det må komme en avklaring veldig fort, men i den situasjonen vi er i nå, må vi stoppe opp alt, sa Thorstensen fredag formiddag.

Svake inntekter førte også til at Tirag-eide Rafens måtte melde oppbud i slutten av januar. 11 butikker ble lagt ned eller flyttet til andre merkevarenavn. Rafens hadde da eksistert siden 1827.

Kitchn kjøpte Tirag i november i fjor, og med det sine konkurrenter Rafens og Tilbords.

Publisert: