Bjørn Dæhlie kan juble etter milliongevinst: Nå er han god for nesten 400 millioner

Selskapet til langrennslegenden hadde eierandeler for over 387 millioner kroner i fjor. Finansinntektene mangedoblet seg til 58,65 millioner kroner.

LANGRENNSLEGENDE: Bjørn Dæhlie la opp som skiløper i 2001, men har gjort svært stor suksess i næringslivet. Her avbildet på Idrettsgallaen i fjor.
Publisert: Publisert:

Langrennslegenden Bjørn Dæhlie kan smile bredt etter et svært godt år for sitt eget selskap, Sisa Invest. Regnskapet, innhentet fra Brønnøysundregistrene, viser et årsresultat på nærmere 13 millioner kroner i 2017.

Dæhli hadde eierandeler for hele 387 millioner kroner i selskapet sitt. Gjelden var til sammenligning på beskjedene 21,8 millioner.

Finansinntektene mangedoblet seg fra litt over 7 millioner til 58,65 millioner kroner. Inntektene stammer hovedsakelig fra eiendomshandel- og utvikling, samt avkastning på aksjefond og obligasjoner.

Det har ikke lykkes E24 å komme i kontakt med Dæhlie.

Les også

Endte med millionnedgang i inntektene for Thomas Alsgaard

Skiløperen, som er bosatt i Nannestad i Akershus, er blant tidenes mestvinnende vinterolympiere. Han la opp som skiløper i 2001, og etablerte senere en egen kleskolleksjon. Denne ble senere solgt til Active Brands, der Dæhlie selv eier tre prosent av aksjene.

Se mer fra selskapet på E24 Bedrift.

Eiendomskonge

Dæhlie eier flere eiendommer og hytteprosjekter her i landet og i Sverige, blant annet gjennom datterselskapet Dæhlie-Hyttene.

Blant annet har han investert i Gardermoen Næringspark, sammen med milliardær og investor Bjørn Rune Gjelsten.

Til Dagens Næringsliv har Dæhli selv kalt eiendommen «sin beste investering».

Årsregnskapet viser at selskapet hadde nedskrivninger (kostnadsfører at eierandeler mister verdi) på rundt 40 millioner.

I tillegg sitter selskapet med aksjer til 93 millioner kroner og obligasjoner til 15 millioner. Ved inngangen til året satt blant annet Sisa Invest på en lang rekke med aksjefond, et eiendomsfond i Øst-Europa og aksjer i norske Pareto Bank.

Les også: Fortsatt millionoverskudd for Northug

Les også

Regnskapsjubel for Therese Johaug

Gir ikke seg selv utbytte

Selskapet har fire ansatte, og Dæhlie mottar selv en lønn på 465.361 kroner som styreleder. Det har imidlertid ikke blitt betalt ut noe utbytte til skistjernen, som eier alle aksjene i selskapet.

I fjor uttalte Dæhli at han opplever formuesskatten som tung. Han betaler selv rundt tre millioner kroner årlig.

– Hvis bedriften din begynner å få en verdi, så får du formuesskatten som en slags medalje til slutt, sa Dæhlie i fjor.

– Det er en uforståelig ting for meg at jeg må stå opp om morgenen og vite at jeg skal betale 10.000 kroner den dagen i formuesskatt.

Publisert:
Gå til e24.no