Aker Solutions har gitt 150 ansatte ved Ågotnes permitteringsvarsel

Ledelsen viser til utfordrende markedssituasjon, og varsler at ansatte innen offshore, verksted og kontor kan bli permittert.

PERMITTERER: 150 ansatte ved Akso i Ågotnes har fått permitteringsvarsel

Foto: Aker Solutions
Publisert:,

Aker Solutions har i dag varslet mulige permitteringer ved selskapets subsea services-anlegg på Ågotnes, bekrefter pressekontakt Stina Kildedahl-Johannessen overfor E24.

Det var Bergens Tidende som først omtalte permitteringsvarselet.

– Aker Solutions har i dag informert ansatte ved subsea services-virksomheten på Ågotnes om et behov for permitteringer på grunn av en fortsatt utfordrende markedssituasjon, skriver pressekontakt Stina Kildedal-Johannessen i Aker Solutinos i en e-post til E24.

Hun legger til at varselet gjelder rundt 150 ansatte innen offshore, verksted og kontor.

– Det er vedvarende utfordrende tider for subsea services-industrien, og vi opplever en overkapasitet grunnet mindre arbeid, sterk konkurranse og prispress i markedet, sier Kildedal-Johannessen videre.

– Vi håper at markedssituasjonen tar seg opp i løpet av det neste halvåret, slik at permitteringene blir av moderat varighet, sier hun.

Subsea-virksomheten på Ågotnes har totalt 423 ansatte. Til sammenligning hadde bedriften 950 ansatte i 2014, før oljebremsen slo inn for fullt.

Blant annet ble opptil 100 ansatte i Akso på Åtotnes permittert i påvente av flere oppdrag i september 2016. FMC Technologies varslet samtidig permittering av 200 ansatte.

DÅRLIGERE TIDER: Aker Solutions ser seg nødt til å permittere. Her fra hovedkvarteret på Fornebu.

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix

Her kan du lese mer om