Tidligere NOV-toppsjef fått ny direktørjobb i TTS Group

Tor Henning Ramfjord, som ledet nedbemanningen på over 3.000 ansatte i oljeserviceselskapet National Oilwell Varco, har fått toppjobb i Bjarne Skeie-selskap.

NY JOBB: Den tidligere toppsjefen Tor Henning Ramfjord i oljeserviceselskapet National Oilwell har fått ny direktørjobb i TTS Group.

Foto: NTB Scanpix
 • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Den tidligere toppsjefen i National Oilwell Varco (NOV), Tor Henning Ramfjord (51), er blitt ansatt som direktør i den børsnoterte offshoreleverandøren TTS Group, skriver Dagens Næringsliv.

Ramfjord sluttet i NOV etter å kuttet over 3.000 ansatte i det som trolig er Norgeshistoriens mest omfattende nedbemanningsprosess.

– Det er en belastning å stå i stormen i en lang prosess over tid, som egentlig peker på deg. Om du smiler, er sliten eller lei deg. Fasaden du bærer hele tiden preger mange mennesker. Det i seg selv er en belastning, sa Ramfjord til E24 etter at han sluttet i NOV.

Oljeserviceselskapet NOV ble resten av leverandørindustrien hardt rammet av at oljeselskapene har tråkket inn bremsen, i form av kostnads- og investeringskutt, i kjølvannet av oljeprisfallet.

Les også

265 kan miste jobben i National Oilwell Varco

Da Ramfjord sa opp i august hadde han ledet tre store runder med nedbemanning over en periode på halvannet år. Antallet ansatte var redusert med over 3.000.

Nå har Ramfjord fått jobben som daglig leder for TTS Marine AB i Göteborg, som har rundt 130 ansatte. TTS Group er deleid av investoren Bjarne Skeie med familie.

– Jeg har vel bevist at jeg ikke har noen problemer med å stå i en tøff prosess. Men på et tidspunkt må du velge hva du skal drive på med. Det ble et veivalg. Jeg vil ha mer fri og drive med det jeg hadde lyst til å drive med, sier Ramfjord til DN.

Les også

Spår brutal vinter for offshorerederiene

Les også

– Vil være en katastrofe

Les også

Telenor og Telia krangler om millionregning

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Nekkar (tidl. TTS Group)
 2. National Oilwell Varco (NOV)

Flere artikler

 1. National Oilwell Varco vurderer nye jobbkutt

 2. Betalt innhold

  NOV varsler oppsigelser i løpet av oktober

 3. National Oilwell Varco varsler nye jobbkutt i Norge

 4. 265 kan miste jobben i National Oilwell Varco

 5. Betalt innhold

  Oljeserviceselskap varsler nedbemanning – 95 kan miste jobben