Lakriskonge satser på grønnsaksblyanter

Johan Bülow, mannen bak det danske lakrismerket Lakrids, investerer i et selskap som lager blyanter som kan bli til grønnsaker når de er brukt opp.

BLIR BLYANTKONGE: Johan Bülow solgte i fjor størstedelen av lakrissuksessen til kapitalfondet bak Joe & the Juice. Noe av pengene har han brukt på grønnsaksblyanter.
Publisert:

Kanskje planlegger Bülow at det skal bli lakrisplanter ut av blyantene til Sprout, selskapet bak de innovative skriveredskapene. Lakriskongen har i hvert fall investert millioner i virksomheten.

Det er danske Børsen som skriver om Bülows siste investering.

Ifølge ham selv blir han oppringt tre ganger i uken av folk som ber ham om å investere i deres produkt. Men denne gangen var det unikt, mener han.

Det gleder Michael Stausholm, som er gründer og administrerende direktør bak Sprout.

–Det er ikke bare smarte penger, men meget intelligente penger, som kommer inn. Det nesten så det at vi får Johan inn i styret er viktigere enn pengene, sier han til Børsen.

Les også

Gjør nytt forsøk på å lykkes i Danmark: Stordalen satser ti milliarder i København

Vil inn hos Ikea

Ifølge samme avis forventer Sprout å femdoble omsetningen, fra årets 20 til 100 millioner danske kroner i 2020. I dag selger Sprout hovedsakelig til bedriftskunder. Kun 25 prosent går ut til privatkundene.

Men det er på dette området Sprout har ambisjoner om å styrke seg med Bülow om bord. De tar blant annet sikte på å komme inn i varmen hos den svenske møblegiganten Ikea:

–Ikea bruker flere hundre millioner blyanter i året i deres 450 varehus, så drømmen er å få erstatte dem med Sprout-blyanter, sier Stausholm.

KAN PLANTES: Når Sprout-blyantene er brukt opp, kan de puttes i jorden og gi grønnsaker eller bær. Akkurat denne blyanten blir til en jordbærplante.
Les også

Gründere ønsker politiske grep: – Vi har ikke tid til å vente i fire år

Les også

– Flyplassen er indrefileten

Les også

Rekordeksport av akevitt i månedene før jul

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om