Tapad-suksessgründer går på dagen

Are Traasdahl slutter som toppsjef for Tapad med øyeblikkelig virkning.

FERDIG I SJEFSSTOLEN: Tapad-gründer Are Traasdahl vil fortsette i en rådgiverrolle for teknologiselskapet. Her avbildet i Miami i 2014.

Foto: Thomas Nilsson VG
  • Karl Wig
  • Johan Nordstrøm
Publisert:,

Styret i Tapad har utnevnt Sigvart Voss Eriksen som ny toppsjef. Han begynner i stillingen umiddelbart og kommer fra Telenor, hvor han var sjef for markedsføringsteknologi.

Telenor kjøpte Tapad for 16 måneder siden for over tre milliarder kroner.

Traasdahl skal fortsatt være involvert i teknologiselskapet han startet i 2010, men da via en rådgiverrolle for styret, annonserte Tapad torsdag ettermiddag.

Les også

Nesten halve Tapad-kjøpet er skrevet ned i Telenor-regnskapet

– Ikke noe drama

– Skyldes det uenigheter, at du slutter som sjef i Tapad?

– Nei, det er ikke noe drama. Dette har vært planlagt i lengre tid. Det er 16 måneder siden jeg solgte, og en gründer har lyst å gjøre andre ting, sier Traasdahl til E24.

Han viser samtidig til at han fortsatt har en eierandel på rundt fem prosent i Tapad, og at han fortsatt har stor tro på selskapet.

Fremover planlegger han å konsentrere seg om hovedsakelig to ting.

– Jeg vil konsentrere meg om investeringene mine via mitt nye selskap Spring Capital. Og jeg vil konsentrere meg om det neste store selskapet jeg vil skape, sier Traasdahl.

Han peker på at han vil bruke litt tid på å tenke på hva det selskapet skal gjøre.

– Jeg er veldig interessert i hvor ny teknologi kan være disruptiv i eksisterende bransjer, sier Traasdahl.

– Kan ikke tenke meg noen bedre

Selv sier Tapad-gründeren at lederbyttet er «veldig naturlig» i lys av Telenors oppkjøp, og er full av lovord om sin etterfølger:

– Til rollen bringer Sigvart både med seg erfaring fra markedsføringsteknologi-industrien, så vel som et rikt forhold med Telenor, uttaler han i Tapads kunngjøring.

– Han er fullt rustet til å fortsette Tapads vekst over hele verden, og jeg kan ikke tenke meg noen bedre til å ta over stafettpinnen og forme den neste æraen til dette flotte selskapet, fortsetter Traasdahl.

Voss Eriksen har vært i ulike lederposisjoner i Telenor i over ti år etter at han begynte i selskapet i 2001, blant annet som markedsføringssjef for Telenors virksomheter i Pakistan, Ungarn og Thailand.

Les også

Har fått marsjordre fra Brekke: Må levere vekst og kostnadskutt

Brekke vil styrke mobilvirksomheten

Telenor-konsernsjef Sigve Brekke har forklart at de ønsker å bruke kjøpet av Tapad til å styrke egen mobilvirksomhet.

Kort tid etter at de la tre milliarder på bordet, verdsatte Telenor sin nye investering til nær halvparten. Én årsak var at Telenor så dårligere vekstutsikter i det amerikanske annonsemarkedet hvor Tapad opererer.

Telegiganten har imidlertid avvist at de ga overpris, og har vist til at Tapad tilfører hele konsernet viktige innovasjoner.

Flere artikler

  1. «Bare» 400 mill. igjen i Telenors gründer-investering

  2. – Jeg skulle gjerne sett en annen inntektsutvikling

  3. E24 med ny debattserie: Slik skal vi sikre at Norge vokser – også etter oljen

  4. Annonsørinnhold

  5. Lavere kostnader og mer utbytte

  6. Avtalte Finland-oppkjøp med eierne – uten å prate med ledelsen