Medier24: Dagens Næringsliv skal kutte 30 millioner

Publisert:

På et allmøte torsdag morgen skal de ansatte i Dagens Næringsliv ha fått beskjed om at avisen skal kutte 30 millioner kroner. Det bekrefter klubbleder Ingrid Bjørklund i uttalelse sendt til bransjemediene Medier24 og Journalisten.

– Det er naturligvis en svært tung beskjed å få på enhver arbeidsplass, så stemningen er trykket. Folk frykter naturlig nok for jobbene sine. Det er spesielt utfordrende siden vi også står midt oppe i en stor omorganiseringsprosess, skriver Bjørklund.

Ifølge Medier24 skal fem millioner kuttes i trykkerikostnader, mens de resterende 25 millionene i hovedsak skal omhandle kostnader knyttet til personal.

– Journalistene i DN er glade i arbeidsplassen sin og utrolig stolte over det journalistiske produktet vi lager hver dag. Det er fortsatt mye som er uavklart, og klubbstyret vil i tiden fremover jobbe med å sette seg grundig inn i grunnlaget for kostnadskuttene og for å få en frivillig nedbemanningsprosess, skriver Bjørklund.

Selskapet skal etter det Medier24 kjenner til også få en ny ledelse. DN-ledelsen vil informere de ansatte 19. september om hvordan den nye organisasjonen skal se ut.

Foreløpig har ikke de to bransjemediene kommet i kontakt med ledelsen i avisen.

Dagens Næringsliv eies av NHST, som også eier Morgenbladet. Tirsdag ble det kjent at Morgenbladet skal kutte 8 millioner kroner i kostnader, noe som førte til at alle ansatte i bedriften fikk tilbud om sluttpakke.

Ledelsen i avisen skal ha tatt selvkritikk for å ikke ha tatt «harde prioriteringer» på et tidligere tidspunkt, ifølge Medier24s kilder– Folk frykter naturlig nok for jobbene sine
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om