Medier24: Dagens Næringsliv skal kutte 30 millioner

Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

På et allmøte torsdag morgen skal de ansatte i Dagens Næringsliv ha fått beskjed om at avisen skal kutte 30 millioner kroner. Det bekrefter klubbleder Ingrid Bjørklund i uttalelse sendt til bransjemediene Medier24 og Journalisten.

– Det er naturligvis en svært tung beskjed å få på enhver arbeidsplass, så stemningen er trykket. Folk frykter naturlig nok for jobbene sine. Det er spesielt utfordrende siden vi også står midt oppe i en stor omorganiseringsprosess, skriver Bjørklund.

Ifølge Medier24 skal fem millioner kuttes i trykkerikostnader, mens de resterende 25 millionene i hovedsak skal omhandle kostnader knyttet til personal.

– Journalistene i DN er glade i arbeidsplassen sin og utrolig stolte over det journalistiske produktet vi lager hver dag. Det er fortsatt mye som er uavklart, og klubbstyret vil i tiden fremover jobbe med å sette seg grundig inn i grunnlaget for kostnadskuttene og for å få en frivillig nedbemanningsprosess, skriver Bjørklund.

Selskapet skal etter det Medier24 kjenner til også få en ny ledelse. DN-ledelsen vil informere de ansatte 19. september om hvordan den nye organisasjonen skal se ut.

Foreløpig har ikke de to bransjemediene kommet i kontakt med ledelsen i avisen.

Dagens Næringsliv eies av NHST, som også eier Morgenbladet. Tirsdag ble det kjent at Morgenbladet skal kutte 8 millioner kroner i kostnader, noe som førte til at alle ansatte i bedriften fikk tilbud om sluttpakke.

Ledelsen i avisen skal ha tatt selvkritikk for å ikke ha tatt «harde prioriteringer» på et tidligere tidspunkt, ifølge Medier24s kilder– Folk frykter naturlig nok for jobbene sine

Her kan du lese mer om

  1. Dagens Næringsliv
  2. Avis
  3. Medier
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Medier24: Teknisk Ukeblad-ansatte tilbudt sluttpakke

  2. Medier24: Opptil 25 stillinger kuttes i DN

  3. NHST økte underskuddet i tredje kvartal, brukte 16 millioner på omstilling

  4. Annonsørinnhold

  5. E24 og Schibsted varsler storsatsing: 30 nye årsverk for å ta nummer 1-posisjon på næringsliv

  6. TV- og radiokanalene mistet over 200 millioner reklamekroner i fjor