Lufthansa kutter 95 prosent av flyvningene

Lufthansa må sette nesten alle flyene sine på bakken etter at flere land har innført reiserestriksjoner i møte med virusutbruddet.

  • Ine Brunborg
Publisert:

Europas største flyselskap, tyske Lufthansa, kutter 95 prosent av flyvningene frem til 19. april, og må dermed sette 700 av sine 763 fly på bakken.

Det melder selskapet torsdag morgen.

– Spredningen av coronavirus har satt hele den globale økonomien og selskapet vårt i en enestående unntakstilstand. For øyeblikket er det ingen som kan forutse konsekvensene. Vi må motvirke denne ekstraordinære situasjonen med drastiske og til tider smertefulle tiltak, sier styreleder Carsen Spohr i en uttalelse.

Lufthansa har besluttet at de ikke skal betale utbytte for 2019. I tillegg melder selskapet at de har samlet inn 600 millioner euro i ekstra kapital de siste ukene, og dermed har en likviditet på rundt 4,3 milliarder euro.

Flyselskapet skriver også at de arbeider med å samle inn ytterligere midler.

– Lufthansa-konsernet er økonomisk godt rustet til å takle en ekstraordinær krisestasjon som denne, sier Lufthansas finansdirektør, Ulrik Svensson, i meldingen, og legger til:

– Vi eier 86 prosent av flåten, som stort sett er problemfrie, og har en bokført verdi på omtrent 10 milliarder euro. I tillegg har vi foreslått under den ordinære generalforsamlingen at vi suspenderer utbytteutbetalingen.

Lufthansa har fra før kuttet trinnvis i kapasiteten, etter å ha opplevd det de har omtalt som en «drastisk nedgang» i billettbestillingene etter virusutbruddet.

I starten av denne måneden varslet selskapet et kapasitetkutt på 25 prosent, før kuttet vokste til 50 prosent.

Les meldingen fra Lufthansa her
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Lufthansa
  3. Fly
  4. Coronaviruset

Flere artikler

  1. Lufthansa tar nytt kraftig coronagrep: Setter 150 fly på bakken

  2. Nytt drastisk virusgrep fra Lufthansa: Kutter opptil 50 prosent av alle flyvninger

  3. United Airlines kutter i kapasiteten etter virusutbruddet

  4. Kabinforening om krisetiltak i Norwegian: – Vi har en del urolige medlemmer nå

  5. Flyselskaper vil slippe å corona-kompensere passasjerer