Stena Line legger ned danskebåten etter 40 års drift

Coronaepidemien har rammet reiselivs- og cruiseskipsbransjen hardt. Nå legger Stena Line ned linjen mellom Oslo og Frederikshavn etter over 40 års drift.

MS Stena Saga fra Stena Line, ved kai i Oslo.
Publisert:

Tiltaket skjer som en direkte effekt av hvordan coronaviruset har påvirket passasjervirksomheten, skriver Stena Line i en pressemelding.

– Vi har beregnet at vi kommer til å miste hele høysesongen i år, og vi har rett og slett ikke råd til å vente og håpe på neste sommer. Det er med tungt hjerte som vi nå har tatt beslutningen om å legge ned linjen, sier administrerende direktør Niclas Mårtensson i Stena Line.Selskapet stanset trafikken forrige lørdag, og skipet Stena Saga har ligget til kai i Göteborg siden.

Nedleggelsen av linjen medfører at om lag 30 ansatte på Stena Lines norske kontorer i Oslo nå vil bli varslet om oppsigelse

– Det er en vanskelig tid for Stena Line, og det tvinger oss til å fatte vanskelige beslutninger, sier Mårtensson.

Stena Line forventer ingen høysesong i 2020, skriver Sysla. I følge Stena Lines pressmelding kommer de fleste passasjerene på båten fra Norge.

– Bortimot ingen hadde forventet for en uke siden at vi trengte å ta så store grep. Vi hadde dessverre ikke tid til å vente til 2021 og vi så oss nødt til å legge ned linjen helt, sier Mårtensson til Sysla.

Linjen mellom Oslo og Frederikshavn ble opprettet i 1979.

Les i Dine Penger: Kjøpe Bolig nå? Dette bør du gjøre.

Meldingen fra selskapet
Les også

Kontantfri danskebåt får kritikk

Les også

Viking Cruises stopper all aktivitet frem til 1.mai

Publisert:

Her kan du lese mer om