Color Line varsler permittering av nesten 100 ansatte – tar Color Viking ut av drift

Color Line har besluttet å ta Color Viking midlertidig ut av drift fra og med mandag, opplyser konsernet.

Color Viking, her avbildet sommeren 2020, tas midlertidig ut av drift.
Publisert:

Skipet tas ut av drift på ruten Sandefjord-Strømstad fra og med 13. desember, noe som vil medføre et permitteringsvarsel for i underkant av 100 ansatte, opplyser Color Line.

Årsaken er et betydelig fall i antall passasjerer etter regjeringens nye tiltak mot coronapandemien.

– Dessverre har vi ingen mulighet til å opprettholde et bærekraftig rutetilbud mellom Norge og Sverige etter at regjeringen innførte nye koronatiltak, og må derfor ta M/S Color Viking ut av drift inntil videre. Beslutningen innebærer, i denne omgang, varsel om permittering til i underkant av 100 ansatte, sier konsernsjef Trond Kleivdal.

Det innebærer en halvering av Color Lines rutetilbud mellom Sandefjord og Strømstad, med Color Hybrids to daglige rundturer som eneste tilbud, opplyser selskapet.

Les også

Color Line fikk en kvart milliard i krisehjelp. Toppsjefen beholdt millionbonus.

Gjeninnføring av avstandskrav og anmodninger om å begrense sosial kontakt, i tillegg til kravene om obligatorisk registrering og testing av alle innreisende til Norge, påvirker virksomheten sterkt, opplyser Color Line videre.

– Dette er en meget tung beskjed for våre ansatte, som også tidligere har blitt hardt rammet av pandemien. Vi håper nå at regjeringen snarest får på plass konkrete ordninger, eksempelvis lønnskompensasjon, som reelt sett kompenserer virkningen av regjeringens tiltak. Det vil kunne være med på å gi våre ansatte trygghet inn i julehøytiden og frem til en varig normalisering foreligger, sier Kleivdal.

Publisert:

Her kan du lese mer om