Drone-topp går på dagen

Medgrunnlegger og administrerende direktør Knut Roar Wiig i Nordic Unmanned har sagt opp stillingen.

Medgrunnlegger og administrerende direktør Knut Roar Wiig i Nordic Unmanned.
Publisert:

Knut Roar Wiig er blitt enig med styret i droneselskapet Nordic Unmanned om å fratre stillingen som administrerende direktør. Wiig slutter på dagen, opplyser selskapet i en børsmelding.

Arne Roland tar over rollen midlertidig.

– Det har vært et privilegium å bygge opp og lede Nordic Unmanned som administrerende direktør og medgrunnlegger siden vi startet selskapet i 2014. Dette er et naturlig tidspunkt å gi seg på, nå som selskapet går inn i en ny fase, sier Wiig i meldingen.

Den avtroppende toppsjefen opplyser at han vil fortsette som aktiv aksjonær i selskapet.

Wiig eier 4,24 prosent av Nordic Unmanned gjennom sitt selskap Skaulen AS. Aksjene er verdt rundt 8,8 millioner kroner, gitt Nordic Unmanned-aksjens sluttkurs på 4,7 kroner per aksje fredag.

Påtroppende konstituert administrerende direktør Arne Roland har erfaring fra ulike selskaper i Kjell Inge Røkkes Aker. De siste årene har han jobbet for eiendomsselskapet Arterra AS. Roland har siden 2020 vært medlem av valgkomiteen i Nordic Unmanned. Han gir fra seg dette vervet når han nå går inn som konstituert administrerende direktør.

– Det er en glede å ønske Arne Roald, som har fulgt selskapet i flere år, velkommen til Nordic Unmanned, sier styreleder Nils Johan Holte i meldingen.

Holte ønsker i samme melding avtroppende sjef Wiig lykke til i fremtiden, og beskriver ham som en visjonær leder og industriprofil.

Publisert:

Her kan du lese mer om