Millionunderskudd for Oslo Sportslager

Sportsbutikken gikk fra overskudd i 2018 til minus 5,3 millioner i 2019. Nå håper butikken å gå i pluss i år, men det kommer an på været.

Tore Meek / Scanpix
 • Tyra Kristiansen Stave
Publisert:,

Den 90 år gamle sportsbutikken i Torggata i Oslo gikk med et solid underskudd i fjor.

Da hadde butikken et årsresultat på minus 5,3 millioner kroner. Året før gikk selskapet i pluss med et overskudd på 427.000 kroner.

Inntektene falt til 178,9 millioner kroner i 2019, fra 195,4 millioner året før. Driftsresultatet endte på minus 1,5 millioner kroner, fra pluss 1,4 millioner i 2018.

Mye på lager i fjor

Oslo Sportslager-eier Dag Inge Rolfsen trekker frem at det er «for høye» lønnskostnader som tynger resultatet, men at nye digitale rutiner skal øke selskapets konkurransekraft i fremtiden.

– Vi er avhengig av kvalifiserte ansatte for å opprettholde kunnskaps- og servicegraden, så vi vil slite med å få lønnskostnadene ned på nivå med mange andre konkurrenter, sier Rolfsen i en e-post til E24.

Lønnskostnadene lå i fjor på 44,8 millioner kroner, ned fra 48,7 millioner kroner året før.

Les også

Sportsbransjen har aldri gjort det bedre enn under corona

Selskapet hadde også finanskostnader på 1,3 millioner i fjor, nesten en dobling av kostnaden i 2018. Rolfsen sier det kommer av at butikken fikk store leveranser av sykler ved slutten av sesongen i fjor.

– Sykkellagrene har vært fulle i vinter som har vært en fordel i denne sesongen. Dette sammen med store innkjøp av ski i forkant av en grønn vinter har økt trekket på bankkontoen, sier Rolfsen.

– Vi er optimister

Oslo Sportslager skriver at butikken i Torggata var stengt i to uker i løpet av coronapandemien, men at nettbutikken har holdt åpen hele tiden.

– Som en sentrumsbutikk har vi merket effekten av hjemmekontor. I tillegg har vi kjørt strengt smittevern med adgangsbegrensning for å opprettholde sikker avstand, dette har tidvis medført lange køer på utsiden av butikken, sier Rolfsen.

Butikken har også måttet permittere mange ansatte, skriver selskapet i årsrapporten.

«Bortsett fra mars har omsetningen etter nedstengningen av landet vært på linje med 2019-tallene», opplyser selskapet. Årets tre første måneder lå under fjoråret i inntekter, men siden det har inntektene ligget over 2019, påpeker Rolfsen.

Tror du dere går med underskudd i år også?

– Vi er optimister og håper på bedre resultat, men det kommer an på snø og vær.

Rolfsen trekker frem at selskapet holder på med en digital omstilling for å gjøre blant annet logistikk og bemanningsplanlegging mer effektivt, og at det er noen kostnader forbundet med det.

Les også

Aksel Lund Svindal tapte 16 millioner etter klesflopp

Her kan du lese mer om

 1. Regnskap og resultater
 2. Oslo Sportslager
 3. Sportsbransjen
 4. Butikker
 5. Coronaviruset
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Dyre møbler er dårlig butikk

 2. Rekordunderskudd for Bik Bok

 3. Varner-brødrene knuste Børsen med defensiv strategi

 4. Annonsørinnhold

 5. Omsetningsrekord og nye millioner til kebab-gründere

 6. Halvert resultat for Cubus – Dressmann mot strømmen