American Airlines åpner for å fly Boeing 737 Max igjen innen utgangen av året

Dersom det amerikanske luftfartstilsynet godkjenner Boeing 737 Max for flyging, planlegger American Airlines å ta i bruk flymodellen i passasjertrafikken i slutten av desember.

KAN FLY IGJEN: Alle Boeings fly av flytypen 737 Max ble satt på bakken etter to dødsulykker.
Publisert: Publisert:

Dermed kan den to ganger ulykkesrammede flytypen snart være i luften igjen, ifølge CNN Business.

Boeing 737 Max-flyene har stått på bakken siden mars 2019, etter at flytypen for andre gang i løpet av kort tid krasjet like etter avgang.

E24 har tidligere omtalt at det amerikanske luftfartstilsynet (FAA) startet testflyginger av 737 Max i juni.

Innfases fra desember

American Airlines planlegger nå innfasing av Boeing-modellen, ved å starte med en daglig rute mellom Miami og New York i perioden 29. desember til 4. januar.

– Vi er stadig i kontakt med FAA og Boeing rundt godkjenningsprosessen og vil fortsette å oppdatere våre planer basert på når flyet er sertifisert, sier American Airlines i en uttalelse, ifølge CNN.

Les også

Europeisk luftfartsmyndighet mener 737 Max-flyene er trygge

Kunder vil bli informert om at flytypen er 737 Max ved bestilling av reise, opplyser flyselskapet videre.

Godkjenning fra EASA ventes i november

Fredag sa den europeiske luftfartsmyndigheten EASA at flytypen vurderes som trygg å fly.

EASA venter å utstede en formell erklæring i november.

Godkjenningen kommer på tross av at endringene som EASA ønsker innført ikke vil være klare før om opptil to år. EASA krever ifølge Bloomberg at det installeres en syntetisk tredje sensor for økt sikkerhet.

Les på E24+

Her setter det ubemannede mini-helikopteret kurs mot Nordsjøen

Det var en feil ved styringssystemet MCAS som tidlig fikk skylden for å ha forårsaket ulykkene som førte til at til sammen 346 mennesker mistet livet i de to ulykkene, først i Indonesia i oktober 2018 og så i Etiopia i 2019. Dette systemet skulle i utgangspunktet hindre at flytypen steilet. Boeing har senere oppdatert programvaren til styringssystemet.

EASA begynte med testflyginger av 737 Max-flyene tidlig i september, men coronapandemien har lagt hindringer for testingen på grunn av reiserestriksjoner.

Publisert: