FHI åpner fortsatt ikke for servering på fly

Det er fortsatt for stor smitterisiko ved å selge mat og drikke på fly, mener Folkehelseinstituttet (FHI).

Norske innenrikspassasjerer må leve uten matservering en stund til. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Vårt utgangspunkt er at vi ønsker færrest mulig berøringspunkter mellom ansatte og passasjerer, og med servering vil faren for dette helt klart øke, sier seniorrådgiver Nina Sorknes i FHI til Flysmart24.

Både SAS og Norwegian ønsker å servere mat og drikke til sine reisende når smittesituasjonen tillater det. I dag har de begrenset servering på utenlandsrutene, men ikke servering innenriks. FHI har ikke forbudt servering på fly, men alle selskap har valgt å følge deres anbefaling.

Sorknes peker på at det blir økt bevegelse for ansatte i kabinen med matservering, samt mer trafikk fra reisende som må på toalettet, og ansatte som må gå for å hente varer.

Les også

Første dag med nye reiseråd: – Nesten fulle fly

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. FHI
  2. Fly
  3. Norwegian
  4. sas
  5. Luftfart

Flere artikler

  1. Håper på gjenåpning: - Skuffelsen blir veldig stor hvis vi ikke får åpne

  2. «Fantastisk» gjenåpning for serveringsstedene i Oslo: – Har vært en enorm jobb

  3. Hotell og uteliv i Tromsø jubler over gjenåpning: – Fantastisk

  4. Ringnes tjente mer enn noen gang – hver tredje liter var Pepsi Max

  5. Flere kan samles og skjenking til midnatt: Nå er Norge i trinn 2 av gjenåpningen