Tok opp lån for å overleve corona: – Nå holder vi pusten

Sjekk hvilke selskap som er hardest rammet. I Tromsø har over 7.000 blitt permittert under corona så langt. Tromsø Villmarksenter håper de nye tiltakene berger selskapet gjennom vinteren.

HOLDER PUSTEN: – 2020 var et mareritt, og i år forsvant 80 prosent av inntektene, sier daglig leder Tove Sørensen i Tromsø Villmarksenter om effekten av corona.
Publisert: Publisert:

– Vi er kjempeusikre på hvordan det vil gå. Vi ligger og våker, og følger alle reguleringer, sier Tove Sørensen.

Hun er daglig leder i Tromsø Villmarksenter, som tilbyr hundekjøring og julebord. Begge tilbudene er hardt rammet av nye innstramminger.

– 2020 var en tragedie, og i år forsvant 80 prosent av inntektene, sier daglig leder Tove Sørensen i Tromsø Villmarksenter om effekten av corona.

Hun måtte permittere mange av sine ansatte og ligger på topp blant selskapene i Tromsø som mottok mest i lønnskompensasjon for permitterte ansatte under corona.

Totalt mottok 75.000 selskaper åtte milliarder kroner i kompensasjon for 400.000 ansatte. Bare i Tromsø har over 7.000 personer vært permittert i kortere eller lengre perioder under corona. Turistbyen Tromsø ble hardt rammet av corona, her har 1.200 firma fått 130 millioner kroner i lønnskompensasjon.

Sjekk ditt selskap og kommune i stor oversikt nederst i saken

– Vi måtte ta opp likviditetslån for å overleve. Vi holder pusten og følger restriksjonene, sier Sørensen.

Les også

Dette er de nye økonomiske tiltakene

Les også

Regjeringen forlenger krisestøtte for næringslivet ut januar

Nye tiltak

Regjeringen la tirsdag fram flere tiltak som skal hjelpe bedriftene å overleve strenge coronatiltak. Ordningen med kompensasjon for bedrifter utvides, med større dekning av faste kostnader, full erstatning av tapt varelager, utsettelse av skatter og en ny lønnsstøtteordning for å holde folk i arbeid.

– Jeg fulgte med på pressekonferansen der de nye tiltakene ble lagt fram. Det er helt supert at det kommer en kompensasjonsordning. Regjeringen gjør det de bør gjøre, sier Sørensen.

Hos Tromsø Villmarksenter fører gjeninnføring av enmeteren til avlyste julebord, og at firmaet må halvere antallet turister som kan overnatte, skysses med buss og dra på sledetur med hundespann.

Nå håper selskapet at de nye tiltakene fra regjeringen kan hjelpe selskapet gjennom nok en kjip vinter.

– Det er fantastisk at det kommer gode tiltak. Men vi er usikre på om turistene kommer. Så vi får se hvor mange som blir permittert, og hvor mange vi kan ha i arbeid, sier hun.

Stor oversikt

Her kan du sjekke hvor mye selskapene fikk i lønnskompensasjon, og hvor mange ansatte som har fått kompensasjon. Du kan søke i søkefeltet på navn på selskapet, kommune eller fylke.

Publisert:

Her kan du lese mer om