Peter Tidemand Malling sr. er død

Peter Tidemand Malling sr. døde onsdag denne uken.

Foto: Malling & Co.
  • André Haugen
Publisert:

Dødsfallet ble opplyst under et frokostseminar i regi av Malling & Co torsdag, ifølge Estate.

Han har vært en sentral aktør i utformingen av næringseiendomsbransjen, og omtales av nettstedet som næringsmeglingens far.

Malling startet en virksomhet for lagerformidling sammen med barndomskameraten Henrik B. Tschudi. I 1964 ble selskapet Tschudi & Malling etablert.

Landets første næringsmegler

I 1971 utvidet de to barndomskameratene ved å etablere Eiendoms-Consult, landets første rene næringsmegler.

Det var Malling selv som fant opp begrepene «næringseiendom» og «næringsmegling» i 1976. Frem til da fantes det boligmegling, men ikke rendyrket, spesialisert næringsmegling, ifølge Estate.

Les også

Slik vil byrådet i Oslo gjøre det enklere å komme inn på boligmarkedet

De to barndomskameratene var i tillegg først ute med syndikeringsvirksomhet, ved å organisere sameier for å erverve fraflyttet, ledig næringseiendom.

Ifølge fortellingen slik den er skrevet på nettsidene til Malling & Co, skapte de to tinglysningshistorie i 1973, da lokalene til Thune Mek i Drammensveien 130 ble den første industrieiendommen som noensinne ble seksjonert.

I 2004 ble syndikering av eiendomsprosjekter organisert i selskapet Tschudi & Malling Syndikering, som i 2007 endret navn til Eiendomshuset Malling & Co.

– Dypt savnet

Fra 2007 til i dag gikk selskapet fra 40 til nærmere 200 ansatte, samtidig som omsetningen har økt fra 40 til over 390 millioner kroner i 2018. Selskapet omtaler seg selv i dag som landets eldste og største rådgiver innen næringseiendom.

Peter Tidemand Malling sr. var sentral i forretningsdriften til Malling & Co-systemet helt til det siste, og var blant annet styreleder i Eiendomshuset Malling & Co.

– Peter T. Malling sr. vil bli dypt savnet. Han har vært en enorm drivkraft og inspirator. Det beste vi kan gjøre, er å drive selskapet videre som Peter ville gjort, sier Anders Berggren, administrerende direktør i Malling & Co til Estate.

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. – Det er ikke nok som blir bygget nå

  2. Wework flytter inn hos Christian Ringnes

  3. Båt eid av Torstein Hagens rederi involvert i dødsulykken i Ungarn

  4. Annonsørinnhold

  5. Tidligere Hydro-sjef Torvild Aakvaag er død

  6. XXL-ansatte i Norge beordret til armhevinger