Peter Tidemand Malling sr. er død

Peter Tidemand Malling sr. døde onsdag denne uken.

Foto: Malling & Co.
Publisert:

Dødsfallet ble opplyst under et frokostseminar i regi av Malling & Co torsdag, ifølge Estate.

Han har vært en sentral aktør i utformingen av næringseiendomsbransjen, og omtales av nettstedet som næringsmeglingens far.

Malling startet en virksomhet for lagerformidling sammen med barndomskameraten Henrik B. Tschudi. I 1964 ble selskapet Tschudi & Malling etablert.

Landets første næringsmegler

I 1971 utvidet de to barndomskameratene ved å etablere Eiendoms-Consult, landets første rene næringsmegler.

Det var Malling selv som fant opp begrepene «næringseiendom» og «næringsmegling» i 1976. Frem til da fantes det boligmegling, men ikke rendyrket, spesialisert næringsmegling, ifølge Estate.

Les også

Slik vil byrådet i Oslo gjøre det enklere å komme inn på boligmarkedet

De to barndomskameratene var i tillegg først ute med syndikeringsvirksomhet, ved å organisere sameier for å erverve fraflyttet, ledig næringseiendom.

Ifølge fortellingen slik den er skrevet på nettsidene til Malling & Co, skapte de to tinglysningshistorie i 1973, da lokalene til Thune Mek i Drammensveien 130 ble den første industrieiendommen som noensinne ble seksjonert.

I 2004 ble syndikering av eiendomsprosjekter organisert i selskapet Tschudi & Malling Syndikering, som i 2007 endret navn til Eiendomshuset Malling & Co.

– Dypt savnet

Fra 2007 til i dag gikk selskapet fra 40 til nærmere 200 ansatte, samtidig som omsetningen har økt fra 40 til over 390 millioner kroner i 2018. Selskapet omtaler seg selv i dag som landets eldste og største rådgiver innen næringseiendom.

Peter Tidemand Malling sr. var sentral i forretningsdriften til Malling & Co-systemet helt til det siste, og var blant annet styreleder i Eiendomshuset Malling & Co.

– Peter T. Malling sr. vil bli dypt savnet. Han har vært en enorm drivkraft og inspirator. Det beste vi kan gjøre, er å drive selskapet videre som Peter ville gjort, sier Anders Berggren, administrerende direktør i Malling & Co til Estate.

Her kan du lese mer om