Oslo har verdens nest dyreste parkering

Oslo ligger i verdenstoppen over dyre parkeringsplasser.

DYRT: Parkering er dyrt når du betaler og enda dyrere når du ikke gjør det.
Publisert: Publisert:

Det er Colliers International som har utarbeidet en global oversikt over de dyreste parkeringsbyene.

Flere eiendomssaker på NEnyheter!

Forutsetningene er tilfeldige parkeringer der man ikke har reserverte og forhåndsbestilte plasser, altså parkeringsutgifter vanlige kunder og besøkende må ut med, og der bilistene kan stå inntil én dag.

352 kroner per dag

Colliers er kommet frem til at i Oslo (se tabell nederst i artikkelen) koster en slik parkeringsplass i snitt 352 kroner, eller 54,52 dollar (valutakurser fra 1. juni i år) for en dag. Med det er vi bare en halv dollar bak Abu Dhabi i De forente arabiske emirater, og vi er hårfint foran Tokyo.

London City følger på fjerdeplass med 52,24 dollar, og dette er altså et kontorstrøk der leieprisene for både butikklokaler og kontorlokaler ligger langt høyere enn i Oslo. Med andre ord, handlende og arbeidstakere må relativt sett ut med langt høyere parkeringskostnader i Oslo i forhold til leieprisene i andre storbyer.

I rådyre London West End er eksempelvis dagsraten 50,79 dollar, og i våre nabohovedsteder København og Stockholm snakker vi om daglige parkeringsutgifter langt ned mot 40 dollar. Og kanskje enda mer slående, selv i de midtre delene av Manhattan på New York, slipper man typisk unna med 40 dollar dagen, snaue 240 kroner med dagens valutakurser.

God investering?

Undersøkelsen er den tredje i sitt slag og måler parkeringsutgiftene i 147 sentrale forretningsområder over hele verden. Tallene i årets undersøkelse er fra juni. Colliers skriver at hensikten med undersøkelsen er å gi ledende aktører i eiendomsbransjen de relative kostnadene knyttet til parkering, både på daglig og månedlig basis.

Nå er neppe en parkeringsplass opptatt hele tiden, og i hvert fall ikke hver dag i året. Men forutsetter vi 300 dager a 352 kroner, skulle en parkeringsplass i Oslo gi en årlig inntekt til eieren på 105.600 kroner. Det høres for godt ut til å være sant.

På månedsbasis opererer Colliers med 426 dollar for Oslo, rundt 2.550 kroner, eller 30.600 kroner i året. Her er vi helt nede på 20. plass på statistikken. London City har til sammenlikning en månedspris på 933 dollar. Kort sagt, Oslo straffer de korttidsparkerende hardt.

De dyreste parkeringsbyene:

By Pris i dollar for en dag:
Abu Dhabi 55,00
Oslo 54,52
Tokyo 54,50
London City 52,24
Sydney 51,18
London West End 50,79
Amsterdam 49,21
Wien 48,10
Aten 46,14
København 41,68
Stockholm 40,96
Manhattan - midtown 40,00

Kilde: Colliers International/NEnyheter

Flere eiendomssaker på NEnyheter!

Publisert: