Uber stenger Arizona-divisjonen etter ulykken i mars

Uber stanser all testing av selvkjørende biler i Arizona etter at en av deres biler var involvert i en dødsulykke i mars.

ULYKKESBILEN: Slik så Uber-bilen ut etter møte med kvinnen som gikk ut i veien og ble påkjørt av den selvkjørende bilen.
Publisert:

Det melder USA Today-mediet AZ Central.

Selskapet informerte sine 300 Arizona-ansatte om at de stenger og sier opp alle ansatte onsdag morgen.

Uber planlegger å starte opp igjen programmet for selvkjørende biler i Pittsburgh så snart etterforskningen av den fatale ulykken er sluttført.

Fortsetter satsingen

I California hvor selskapet også tester selvkjørende biler skal Uber ha valgt å ikke fornye lisensen med myndighetene som lar dem teste bilene.

Les også

Prai vant i domstolen: Kommunen får ikke stoppe taxi-appen

I en uttalelse til Business Insider sier Uber at de fortsatt er dedikert til førerløs teknologi og ser frem til å returnere til offentlige veier i nær fremtid.

Kvinnen ble påkjørt av en av selskapets førerløse biler da hun forsøkte å krysse veien, til tross for at det satt en person parat bak rattet, skriver New York Times.

Dette er første gang en person omkommer som følge av en påkjørsel av en selvkjørende bil.

Ubers toppsjef Dara Khosrowshahi skrev følgende på Twitter i etterkant av ulykken:

– Utrolige triste nyheter fra Arizona. Vi tenker på offerets familie samtidig som vi jobber med lokalt politi for å forstå hva som skjedde.

Lekker penger som en sil

Uber slapp torsdag resultatet fra første regnskapskvartal. Selskapet melder om 2,46 milliarder dollar i nettoinntekter, og sier at antallet kjøreoppdrag har steget 55 prosent siden samme periode i fjor.

Men selskapet lekker fortsatt penger som en sil: Mens bunnlinjen styrkes av at Uber solgte seg ut av GrabTaxi, endte det justerte underskuddet på 577 millioner dollar når dette ikke medregnes, ifølge Marketwatch.

Det er likevel en klar forbedring fra fjoråret, da det justerte tapet endte på 1,04 milliarder dollar.

Les også

Uber-sjefen i samtaler med Toyota om selvkjørende biler

Les også

Uber vil gjøre comeback i Norge

Les også

Varsler endringer i taxireglene – kan åpne for Uber

Publisert:

Her kan du lese mer om