Nille legger ned samtlige butikker i Sverige

Etter seks år i Sverige gir Nille opp og legger ned alle sine 30 butikker. Kjeden skal konsentrere seg om det norske markedet. 

HADDE IKKE TID: Beslutningen om å legge ned butikkene i Sverige ble tatt etter at årsberetningen viste at det ville ta lengre tid og større investeringer enn først antatt å få den svenske virksomheten opp på akseptabelt lønnsomhetsnivå.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

De svenske butikkene stenger i januar neste år som en del av en større omstilling i lavpriskjeden, skriver Finansavisen.

– Vi har gjort et stort stykke arbeid internt, blant annet med merkevaren og sortimentsutvikling. I tillegg har vi jobbet for å gjøre butikkene mer kundevennlige og bli tydeligere i vår markedskommunikasjon, sier administrerende direktør Johan Åberg.

Beslutningen om å legge ned de svenske butikkene ble tatt etter at styrets årsberetning viste at det ville ta lengre tid og større investeringer enn først antatt å få den svenske virksomheten opp på akseptabelt lønnsomhetsnivå.

Etter 20 gode år siden grunnleggelsen i 1989, har Nille slitt siden 2009. I fjor ble hele styret byttet ut og en ny strategi implementert. I 2016, som styret kaller et overgangsår, ble resultatet 53 millioner i pluss før skatt, det første året med overskudd siden 2008.

Nille har 375 butikker i Norge og ønsker å øke antallet i 2018, blant annet med et nytt butikk-konsept på Karl Johans gate i Oslo.

Les også

300 kommuner er uten hurtigladere

Les også

Toppsjefens mulige Uber-overgang senket Expedia-aksjen

Les også

To dømt i Jotun-saken

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Nille as

Flere artikler

  1. – Ikke noen «easy fix»

  2. – Vi må ta tilbake den posisjonen Nille pleide å ha

  3. Nille-gründer Per Mathias Aarskog (69) er død

  4. Annonsørinnhold

  5. – Har vært for mye potetgull og sjokolade

  6. Betalt innhold

    Eksperter: Derfor er det lettere å snu Rema enn Nille