Røkke kjøpte krokodillesko til 100.000 kroner

Kjell Inge Røkke har gått til innkjøp av nok et par sko laget av krokodilleskinn.

KROKODILLA: Her i et annet par krokodillesko tilbake i juli 2000.
Publisert:

- Ja, skoene er dyre, men de er ikke farlige, sier Kjell Inge Røkke i en kommentar via sin pressetalsmann, Rolf Nereng, til Kapital.

Selgeren er eksklusive John Lobb i St. James Street, London. Firmaet produserer svindyre skinnsko, og er kjent for sin eminente kundeliste, der enkelte må vente opptil 9 måneder på reptilskoene.

Les også: Røkkes Aker bestiller nytt stort privatfly

- Har skoene livet ut

Ifølge hjemmesiden skal skoene ha kostet mellom 90.000 kroner og 100.000 kroner, inklusive 25 prosent merverdiavgift.

- Skinnet er helt fantastisk. De håndsyr alle skoene og tar mål av kundene, og med den prislappen tilhører kundelisten solsiden, sier den svensk-norske designeren, Kjell Nordström.

Han synes det nesten høres ut som galskap å kjøpe så dyre sko, men i lys av at skoene varer lenge er ikke prislappen like drøy.

- De som kjøper slike sko har dem livet ut. Det er svært god kvalitet. Jeg er generelt for at folk kjøper færre ting av bedre kvalitet, og vil ikke blande meg i hva Røkke bruker pengene sine på, sier han.

Les også: Røkke og Gjelsten blar opp for Molde

NOK ET PAR: Røkke er en god kunde hos John Lobb i St. James Street i London.

Forbudt å drepe

Røkke måtte søke om tillatelse av Direktoratet for naturforvaltning siden krokodillearten "Crocodylus porosus" står på den internasjonale listen over truede dyrearter (CITES).

Designeren er svært opptatt av dyrevelferd, og er godt kjent med de etiske sidene ved å bruke reptilskinn til sko- og klesproduksjon. Han tar forbehold om at skinnet stammer fra krokodiller som har lidd en naturlig død.

- Nå er det slik at reptiler er beskyttet, og det er forbudt å drepe dem i et slikt øyemed. Men det er stor forskjell på hvor skinnet kommer fra. Noen steder i Australia er folk fantastiske og driver krokodillereservater for å redde utrydningstruede arter. Der tas skinnet fra dyr som dør naturlig.

Publisert: