Terra-kommunene har brukt 90 millioner på advokater

Terra-kommunene har brukt nesten 90 millioner kroner på amerikanske stjerneadvokater.

LOVER KAMP: Terra-kommunene har måttet punge ut nesten 90 millioner kroner for superadvokatene Michael M. Fay (t.v) og Marc E. Kasowitz sin ekspertise. Advokatfirmaet er kjent for sine forbindelser til blant annet kjendisriking Donald Trump og tidligere president George W. Bush.

  • NTB
Publisert: Publisert:

De sju kommunene Bremanger, Hattfjelldal, Hemnes, Kvinesdal, Narvik, Rana og Vik har brukt nesten 90 millioner kroner på advokater i USA i forbindelse med Terra-søksmålet mot Citigroup.

Sammen med bostyret i Terra Securities anla de sju kommunene søksmål mot bankgruppen Citigroup etter at Terra Securities 29. november 2007 ble slått konkurs.

Advokatregningen har ifølge bostyrets årsredegjørelse for 2012 endt på nesten 90 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Bostyrer Jon Skjørshammer & co. engasjerte i 2009 advokatfirmaet Kasowitz, Benson, Torres & Friedmann til å føre saken i en domstol i New York.

– Det er selvsagt uheldig at det er såpass høye kostnader forbundet med å søke og å få klarlagt saker som gjelder store internasjonale banker. Det er en stor utfordring, sier advokat Caroline Lund, som representerer kommunene i bostyrets kreditorutvalg.

LES OGSÅ: Skandaleselskapet som tappet Kommune-Norge

Samtidig er det klart at bostyret i fjor inngikk en ny avtale med de amerikanske prosessfullmektigene. Avtalen innebærer at de amerikanske advokatene nå kun får betalt sine utgifter ved seier.

Saken handler om at Terra hadde solgt såkalte strukturerte spareprodukter fra Citigroup til de norske kommunene. Kommunenes tap endte på 541 millioner kroner.

Kommunene mener informasjonen om produktene inneholdt vesentlige feil og krever drøyt 1,1 milliarder kroner i erstatning. Konkursboet etter Terra Securities frafalt senere sitt krav. Citigroup avviser kommunenes krav.

Ifølge bostyrets redegjørelse er det ventet at hovedforhandlingen mot Citigroup kan starte i løpet av året. Den øvrige bobehandlingen er lagt på hold inntil saken er avgjort.

LES OGSÅ:

Publisert:

Flere artikler

  1. - Tapt sak i USA styrker Terra-kommuners sak i Norge

  2. Terra-kommuner vil anke rettsavgjørelse i USA

  3. Terra-kommuner punger ut 650 millioner i forlik

  4. Annonsørinnhold

  5. Terra tapte ankesaken mot Citigroup

  6. Terra-kommuner fikk medhold i lagmannsretten