SAAB-AVTALEN SIGNERT: - Dette blir spennende

Bård Eker sier han gleder seg til å jobbe med Saab

KAN BLI NY EIER: Bård Eker har sammen med Chrisitan von Koenigsegg og den amerikanske investoren Mark Bishop signert en intensjonsavtale med General Motors.
Publisert:

Den norske investoren og designeren Bård Eker står i spissen av en investorgruppe som har signert en intensjonsavtale med General Motors om å kjøpe Saab.

- La oss bare si at det skal bli spennende og at vi gleder oss. Vi må poengtere at vi fortsatt er i en fase der forhandlinger pågår, og vi derfor ikke vet hvor lang tid det kommer til å ta, sier Eker til nettutgaven til Helsingborgs Dagblad.

Den svenske lokalavisen er særlig opptatt av hvordan det vil gå med den lokale Saab-fabrikken.

- Det er egentlig for tidlig å si noe konkret, men fabrikken i Ängelholm kommer forhåpentligvis til å tjene på dette. Det er ikke noe som taler imot det, sier Eker.

Rask prosess

Ifølge Eker har prosessen frem til signeringen av intensjonsavtalen gått veldig raskt de siste dagene.

- Når det begynte å røre på seg har det vært en rask prosess, men vi har jobbet har i noen måneder for å komme hit, sier Eker.

General Motors meldte tirsdag formiddag at selskapet har inngått en intensjonsavtale med Koenigsegg om salg av Saab.

Til høsten

Målet er at det nye selskapet Koenigsegg Group skal overta Saab i løpet av høsten. Bak Koenigsegg Group står det tre eiere.

Christian von Koenigsegg tar en direkte eierandel på 42,5 prosent gjennom sitt selskap Aalprz. Bård Eker tar en direkte eierandel på 12 prosent gjennom Eker Group. Svensken og nordmannen tar ytterligere eksponering gjennom Koenigsegg Automotive. Selskapet tar en eierandel på 23,5 prosent.

De siste aksjene, 22 prosent, eies av den amerikanske investoren Mark Bishop.

Alt om Saab-kjøpet:

16. juni:

15. juni:

14. juni:

13. juni:

12. juni:

11. juni:

Til forsiden

Publisert: