Olden ut av Rema

Flaskevannet Olden er på vei helt ut av Rema 1000.

KUTTER OLDEN: Ingen av Rema 1000s butikker vil ha OIden i hyllene.
Publisert:

I fjor ble det fylt 8 millioner liter kilde på flaske på tapperiet i Oldedalen. Ifølge kommunikasjonsansvarlig Anette Karlsen i Hansa Borg Bryggerier blir 25 prosent av alle Olden-produkter solgt gjennom dagligvarekjeden.

– De ansatte er selvsagt triste. Vi har en liten fabrikk i Oldedalen, med åtte lojale og flinke ansatte. Nå går de 50 prosent hjemme og håper på bedre tider, sier Karlsen til NRK.

Tidlig i 2016 ble en del av Oldens produkter fjernet fra butikkhyllene. Fra slutten av februar er Oldens flasker historie i Remas butikkhyller.

Karlsen understreker at de ønsker et godt samarbeid med Rema 1000, men oppfordrer samtidig forbrukerne til å velge butikker som har de produktene de ønsker å kjøpe.

Ifølge direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Rema, Mette Fossum, viser selskapets tall en omsetning på 15 prosent.

– Jeg kan vanskelig se at en omsetning på 15 prosent kommer til å velte hele Olden. Omsetningen i våre butikker har gått nedover, fordi kundene har valgt bort Olden, sier Fossum.

30 av Coca-Colas produkter forsvinner

E24 meldte i forrige uke at Rema 1000 kaster ut flere produkter fra Coca-Cola i slutten av januar.

Onsdag bekrefter Coca-Cola via en pressemelding at 30 av deres produkter forsvinner fra Rema-hyllene i slutten av måneden.

– Forbrukerne forventer å finne sine favoritter der de handler, og nå forsvinner 30 av våre produkter ut av butikkene til Rema om kort tid. Tilbudet vi la på bordet var bedre enn det de hadde i 2016, men på grunn av deres nye bestevennstrategi var ikke Rema interessert i dette, sier kommunikasjonsdirektør Per Hynne i pressemeldingen.

Stort engasjement

Remas nye «bestevennstrategi» har skapt stort engasjement den siste uken, og tirsdag oppfordret næringsminister Monica Mæland nordmenn om å bytte butikk dersom man er misfornøyd.

Rema 1000 på sin side var lite begeistret over næringsministerens uttalelser.

– Det er veldig spesielt at en næringsminister går ut og blander seg i forhandlinger mellom to parter i næringslivet. Hun kan umulig være godt nok orientert. Vi skal fortsatt ha Lerum-saft i alle våre butikker. Det vi gjør nå er å rydde plass til lokale leverandører, og da er det klart noen blir sure, uttalte kommunikasjonsdirektør i Rema 1000, Mette Fossum til E24 tirsdag.

Rema 1000 og næringsministeren skal møtes torsdag.

Les også

Lerum-syltetøy på vei ut av Rema-butikkene

Les også

Slik bør du forholde deg til kjedenes fordelsprogrammer

Les også

Mack-sjef: Ingen avtale med Rema 1000

Publisert:
Gå til e24.no