Pizzakrigen

Domino’s med salgssvikt på over 18 prosent i Norge

Samtidig som det jobbes på spreng med å finne nye eiere, fortsetter omsetningen å svekke seg i det norske markedet.

LUCY NICHOLSON / X90050
 • Hanna Ghaderi
 • Sindre Hopland
 • Infront TDN Direkt
Publisert:

Hvis man ser bort ifra nyetableringer (like-for-like) det siste året er salgsnedgangen på 18,4 prosent i fjerde kvartal sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge en melding fra Domino’s britiske morselskap onsdag morgen.

Inkluderer man nyetableringer svekker omsetningen seg med 10,5 prosent.

DPG uttalte at avhendingen av den norske virksomheten er en prioritet, gitt de operasjonelle tapene i det norske markedet.

– Som administrerende direktør i Norge er mitt fokus å drive virksomheten slik at den vokser og oppnår sitt fulle potensial. Målet vårt er uendret. I et konkurranseutsatt marked vil vi konkurrere om å bli den foretrukne pizzakjeden, sier Robin Caley, administrerende direktør i Domino’s Pizza Norge.

Per i dag består Domino’ Pizza Norge av 47 utsalgssteder fordelt over landet, i tillegg har man ni Dolly Dimples-restauranter.

Oppdatering omkring avhendingen av DPGs aksjer vil bli formidlet når avtale med ny eier er på plass, skriver selskapet i meldingen.

Varslet Norge-exit

I oktober 2019 varslet pizzakjedens franchise-selskap at de ville finne andre som kan drive Domino’s-restaurantene videre.

Selskapet gjennomførte en ekstern gransking av de internasjonale markedene, som Norge, Island, Sveits og Sverige, og fant ut at de ville forlate disse landene.

I den ferske rapporten onsdag morgen skriver selskapet at å komme seg ut av det norske markedet har hovedprioritet.

– Vi har konkludert at selv om dette er attraktive markeder, er ikke vi de beste eierne av disse virksomhetene. Styret har derfor bestemt å forlate disse markedene på en ordentlig måte, sa Domino’s toppsjef i Vest-Europa, David Wild i forbindelse med utgangen.

Domino’s forventer å gå på et solid tap i det norske, svenske, sveitsiske og islandske markedene. Totalt vil disse markedene få et samlet underskudd på 20 millioner pund, det vil si rundt 240,5 millioner kroner.

Norske eiere vil ta over

I etterkant av nyheten om at pizzakjeden vil forlate Norge, uttalte en av de norske minoritetseierne i selskapet som driver Domino’s i Norge, Pizza Holding, at de ville se på om de kunne ta over hele forretningen.

Minoritetseier Eirik Bergh sa til E24 at de norske eierne ble «tatt litt på sengen» av beslutningen til Domino's Pizza Group, som ble offentliggjort i det London-noterte selskapets kvartalsrapport.

Bergh sa det var trist at den britiske eieren vil trekke seg ut, men understreket at endringene i eiersituasjonen ikke ville påvirke driften i Norge.

Les meldingen her

Les også:

Les også

Domino’s-selskap gir opp Norge – håper noen vil ta over

Les også

Norge-resultatet så svakt at det varsles tiltak

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Pizzakrigen
 2. Domino's
 3. Norge

Flere artikler

 1. Norsk investorgruppe kjøper Domino’s i Norge: – Tidligere eier forstod ikke markedet

 2. Hellstrøm inn på eiersiden i Domino’s: – Tidenes utfordring

 3. Trapper opp pizzakrigen: Håper å selge én million bensinstasjonspizzaer

 4. Orklas pizza-dominans krymper under pandemien - taper markedsandeler

 5. Peppes Pizza med omsetningstap på 40 prosent: Får 1,7 millioner kroner i støtte