Tono og RiksTV enige om historisk stort erstatningsoppgjør

RiksTV betaler Tono 100 millioner kroner for bruk av musikk i perioden fra 2009 til 2019.

Cato Strøm i Tono
 • Ingvild Sagmoen
Publisert:

I desember 2018 vant Tono over RiksTV i Høyesterett i en sak om handlet om vederlag til Tono for RiksTVs bruk av musikk på kanalene selskapet distribuerer.

Siden våren 2019 har partene forhandlet om størrelsen på erstatningsbeløpet.

Nå er de enige: RiksTV betaler Tono 100,5 millioner norske kroner i det som ifølge Tono er et historisk stort erstatningsoppgjør.

– Det har vært en komplisert og utmattende sak som startet helt tilbake i 2012 da Tono først stevnet RiksTV, sier administrerende direktør Cato Strøm i Tono i en pressemelding.

– Forhandlingene om erstatningsbeløpet etter seieren i Høyesterett i desember 2018 har også vært krevende. Nå er vi glade over at vi har blitt enige om et forlik i saken, og vi ser frem til et godt og avklart forretningsmessig forhold til RiksTV i årene som kommer, sier Strøm.

En ny rettssak om erstatningsoppgjøret, som skulle starte i Oslo tingrett 20. januar, er nå avlyst som følge av forliket.

RiksTV-sjef Jérôme Franck-Sætervoll ønsker ikke kommentere de konkrete vilkårene i avtalen, men sier:

– Generelt dreier det seg om en godtgjørelse for en ti års periode, og i sum et beløp som de berørte parter har vært forberedt på. Vår innstilling har hele tiden vært at rettighetshaverne skal få betalt for sine verk, partene har kun vært uenige om betalingen skulle skje via sendelandet eller direkte via Tono.

I fjor sommer sa Franck-Sætervoll at tvisten med Tono er årsaken til resultatfall for selskapet.

– Det skyldes i hovedsak tvisten med Tono, som ble behandlet i Høyesterett. Det er klart at saken har kostet, selv om ikke alle beløp er avklart med Tono per dags dato, sa han til E24 i forbindelse med at årsresultatet for 2018 var klart.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. RiksTV
 2. Tono
 3. Høyesterett
 4. Musikk

Flere artikler

 1. Vy inngikk «hemmelig» forlik med Vy Communication

 2. Betalt innhold

  Equinor betaler én milliard kroner etter dødsulykke

 3. Staten inngår nok et forlik i Transocean-saken

 4. Olav Thons navnestrid er over: Hamar-restaurant får beholde navnet

 5. Statens prestisjefond hemmeligholder forlikssum etter navnestrid