Apple-resultatet slår forventningene

Aksjen stiger over 5 prosent i etterhandelen på Wall Street. 

Foto: Andy Wong AP
Publisert:,

Apple legger frem ferske kvartalsresultater etter stenging på Wall Street tirsdag kveld.

Slik gikk det på topp- og bunnlinjen i selskapets regnskapsmessige andre kvartal, sammenlignet med Refinitivs forventninger innhentet av CNBC:

  • Resultatet endte på 11,56 milliarder dollar, eller 2,46 dollar per aksje, mot ventede 2,36 dollar per aksje.
  • Inntektene landet på 58,02 milliarder dollar, mot ventede 57,37 milliarder.

Både topp- og bunnlinjen faller imidlertid. På samme tid i fjor endte resultatet på 13,82 milliarder dollar, av inntekter som beløp seg til 61,14 milliarder dollar.

Iphone-salget falt 17 prosent

Også guidingen slo forventningene: Apple sier nå at det venter at inntektene i inneværende kvartal vil lande på 52,5–54,5 milliarder dollar, mot forhåndsestimater på 51,94 milliarder.

Iphone-salget kom inn omtrent som ventet på 31,05 milliarder dollar, men var ned 17 prosent på årsbasis.

Med fallende iPhone-salg er teknologikjempen avhengig av bedring i salget av andre produkter. Det fokuserer Tim Cook på i en uttalelse, der han peker på rekord for andre virksomhetsområder.

– Våre mars-resultater viser en fortsatt styrke i vår base av over 1,4 milliarder aktive enheter, samtidig som vi setter ny rekord i tjenestevirksomheten, og det sterke momentet i kategoriene «wearables» (smartklokker o.l., journ.anm.), hjem og tilbehør, som satte en ny mars-kvartalsrekord, sier Tim Cook i en melding.

Kina fortsetter å svikte

På forhånd var det knyttet spenning til hvordan selskapet gjør det i det kinesiske markedet etter at selskapet tidligere har meldt om fallende salg i Kina.

Og Kina fortsetter å svikte Apple: Salget i landet falt fra 13,02 milliarder på samme tid i fjor til 10,21 milliarder dollar.

Styret har besluttet å kjøpe tilbake aksjer for 75 milliarder dollar og øke utbyttet med 5 prosent til 0,77 dollar per aksje.

Aksjen stiger rundt fem prosent i etterhandelen etter kvartalsrapporteringen. Ved stenging på Wall Street tirsdag var aksjen ned 1,93 prosent til 200,67 dollar.

Apple-aksjen har gjort et comeback så langt i år, etter at aksjen falt kraftig før jul i fjor, sammen med flere av de store teknologikjempene.

Her kan du lese mer om