Apple-resultatet slår forventningene

Aksjen stiger over 5 prosent i etterhandelen på Wall Street. 

Foto: Andy Wong AP
  • Eivind Bøe
Publisert:,

Apple legger frem ferske kvartalsresultater etter stenging på Wall Street tirsdag kveld.

Slik gikk det på topp- og bunnlinjen i selskapets regnskapsmessige andre kvartal, sammenlignet med Refinitivs forventninger innhentet av CNBC:

  • Resultatet endte på 11,56 milliarder dollar, eller 2,46 dollar per aksje, mot ventede 2,36 dollar per aksje.
  • Inntektene landet på 58,02 milliarder dollar, mot ventede 57,37 milliarder.

Både topp- og bunnlinjen faller imidlertid. På samme tid i fjor endte resultatet på 13,82 milliarder dollar, av inntekter som beløp seg til 61,14 milliarder dollar.

Iphone-salget falt 17 prosent

Også guidingen slo forventningene: Apple sier nå at det venter at inntektene i inneværende kvartal vil lande på 52,5–54,5 milliarder dollar, mot forhåndsestimater på 51,94 milliarder.

Iphone-salget kom inn omtrent som ventet på 31,05 milliarder dollar, men var ned 17 prosent på årsbasis.

Med fallende iPhone-salg er teknologikjempen avhengig av bedring i salget av andre produkter. Det fokuserer Tim Cook på i en uttalelse, der han peker på rekord for andre virksomhetsområder.

– Våre mars-resultater viser en fortsatt styrke i vår base av over 1,4 milliarder aktive enheter, samtidig som vi setter ny rekord i tjenestevirksomheten, og det sterke momentet i kategoriene «wearables» (smartklokker o.l., journ.anm.), hjem og tilbehør, som satte en ny mars-kvartalsrekord, sier Tim Cook i en melding.

Kina fortsetter å svikte

På forhånd var det knyttet spenning til hvordan selskapet gjør det i det kinesiske markedet etter at selskapet tidligere har meldt om fallende salg i Kina.

Og Kina fortsetter å svikte Apple: Salget i landet falt fra 13,02 milliarder på samme tid i fjor til 10,21 milliarder dollar.

Styret har besluttet å kjøpe tilbake aksjer for 75 milliarder dollar og øke utbyttet med 5 prosent til 0,77 dollar per aksje.

Aksjen stiger rundt fem prosent i etterhandelen etter kvartalsrapporteringen. Ved stenging på Wall Street tirsdag var aksjen ned 1,93 prosent til 200,67 dollar.

Apple-aksjen har gjort et comeback så langt i år, etter at aksjen falt kraftig før jul i fjor, sammen med flere av de store teknologikjempene.

Her kan du lese mer om

  1. Apple

Flere artikler

  1. Etterlyser satsing på helseteknologi før nettgiganter tar over

  2. Aksjefall for Apple, Google og Facebook: Frykter USA-gransking av teknologikjempene

  3. Liste: Apple er nok en gang verdens mest verdifulle merkevare

  4. Annonsørinnhold

  5. Norsk spillbransje når over 68 millioner mennesker, men står bare for 0,04 prosent av markedet

  6. Norge-resultatet så svakt at det varsles tiltak