Konkurser i Norge

Adolfsen-brødrene tar over konferansesenter på Hellerudsletta

Adolfsen-brødrenes Norlandia Hotel Group og Hellerudsletta Eiendom tar over konferansesenteret X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo.

Hotell og konferansesenteret utgjør 20.000 kvadratmeter, like ved E6, mellom Oslo og Gardermoen.
  • Ola Alsberg
  • Hans M. Jordheim
Publisert:

Hotellkjeden Maribel gikk konkurs i midten av juli, mens kjedens hotell X Meeting Point på Hellerudsletta gikk konkurs i forrige uke.

I en pressemelding torsdag går det frem at Norlandia Hotel Group, eid av brødrene Kristian og Roger Adolfsen, sammen med selskapet Hellerudsletta Eiendom, går sammen for å sikre videre drift.

– Det er et flott anlegg som har hatt en god utvikling og som fortsatt har gode utviklingsmuligheter. Etter konkursen var det naturlig for oss å diskutere en videre drift, og det har vi fått til nå, sier administrerende direktør Morten A. Kahrs i Norlandia Hotel Group til E24.

I den nye løsningen vil Norlandia drive konferanse- og messedelen ved hotellet, mens hotelldelen vil drives av Vastint, som også tidligere har vært involvert i hotelldriften.

Administrerende direktør Morten A. Kahrs i Norlandia Hotel Group.

Khars sier samarbeidet med eiendomsselskapet blir langsiktig, og at de sammen vil drifte virksomheten videre gjennom et felles selskap.

– Vi har fått på plass en avtale med grunnlag i hvordan situasjonen ved hotellet og bransjen er, der vi har sett på praktiske og gjennomførbare løsninger for å få hotellet opp og stå igjen, sier Khars.

Les også

Nye Maribel-selskaper melder oppbud: 20.000 kvadratmeter stort hotell- og konferansesenter er konkurs

– Stort potensiale

Hellerudsletta Eiendom eies blant annet av investor Arne Blystads Songa Eiendom, og vil eie og utvikle den 350.000 kvadratmeter store tomten.

– Vi er svært fornøyd med å ha landet et spennende sameierskap og samarbeid med Norlandia Hotel Group, slik at vi kan videreføre drift og utvikling av senteret sammen med en dyktig, erfaren og solid aktør, sier Andreas Tronstad, styreleder i Hellerudsletta Eiendom i pressemeldingen.

– På vår side skal vi ha fokus på videre utvikling av eiendommen som har stort potensial for vekst og kompletterende virksomhet, sier Tronstad i meldingen.

Dagens Næringsliv omtalte overtagelsen først.

Brødrene Kristian og Roger Adolfsen tar over driften ved X Meeting Point.

Totalrenovert for tre år siden

Messesenteret Exporama mellom Oslo og Gardermoen var gjennom en betydelig oppussing for noen år siden, og åpnet i august 2017 i ny drakt, under navnet X Meeting Point.

Senteret består av messesenter og konferansefasiliteter, Nordic Gård restaurant og hotellet Moxy Oslo X som var Norges første hotell i Marriot-kjeden. Til sammen utgjør fasilitetene 20.000 kvadratmeter.

Moxy Oslo X ble på sin side utvidet med hele 154 rom i fjor, men har de siste månedene vært stengt som følge av coronaviruset. Hotellet drives av Vastint.

13. mai holdes den første messen ved hotellet.

– Etter det er det forskjellige arrangementer fremover, men langt fra full kalender. På selve konferanseanleget er det en del planlagt, men det er ikke store messer planlagt ennå, sier Khars.

Les også

Maribel-konkurs: Alle på hotell og konferansesenter mister jobben

Les også

Maribel-konkurs: Usikkert hva som kommer til å skje med giganthotell

Les også

Hotellkonsernet Maribel slås konkurs

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Konkurser i Norge
  2. Hotell

Flere artikler

  1. Nye Maribel-selskaper melder oppbud: 20.000 kvadratmeter stort hotell- og konferansesenter er konkurs

  2. Fotballprofiler åpner padelsenter i konkursrammet konferansebygg

  3. Stordalen betalte 500.000 for konkursrammet hotell i Bergen

  4. Petter Stordalen tar over konkurshotell i Bergen

  5. Maribel-konkurs: Usikkert hva som kommer til å skje med giganthotell