Sharif avviser at han er en netthetser

Før helgen varslet Stormberg-sjef Steinar Olsen at han ville ta Tommy Sharif til retten for netthets. Sharif sier han vil fjerne innleggene sine fra Facebook - om Olsen svarer på dekkselgerens spørsmål.

Publisert:

Årsaken til at Steinar Olsen og Stormberg varlser søksmål, er en rekke påstander Sharif har ytret på Facebook over en periode på tre uker. Påstandene handler blant annet om at Stormberg kan ha utnytter arbeidskraft fra NAV, at selskapet ikke betaler sine utenlandske arbeidere ordentlig og at Olsen kan ha «syltet ned» penger i Kina.

Tommy Sharif mener han selv ikke har kommet med noen påstander om Olsen og Stormberg, men heller spørsmål han ønsker besvart om tematikken beskrevet over.

Dekkhandleren avviser overfor E24 at han har mobbet noen.

– Hvordan stiller du deg til injuriesøksmålet som Olsen har varslet?

– Jeg må jo svare på det brevet jeg har fått av advokaten hans. Det fikk jeg i dag, og det må jeg jo svare på.

Les også

Stormberg-eier varsler søksmål mot Tommy Sharif for ærekrenkelser

Vurderer søksmålet fra Stormberg

I det varslede søksmålet blir Tommy Sharif bedt om å fjerne alt Facebook-innhold om Stormberg og Olsen innen syv dager.

Sharif sier at han nå skal vurdere hva han skal gjøre med det varslede søksmålet.

– Jeg må vurdere nå om jeg skal stå alene og kjempe mot advokater og Steinar Olsen, med de ressursene han har. Eller skal jeg nå bli truet til taushet fordi han da ikke vil svare på noen enkle spørsmål jeg har stilt ham, sier Sharif.

Han sier at han lover å fjerne innleggene og legge ballen død, men bare hvis Olsen kan svare på spørsmålene hans, som blant annet dreier seg om Stormbergs bruk av arbeidere fra Nav.

– Du har skrevet at Stormberg utnytter arbeidskraft fra Nav, har du noen beviser for det?

– Jeg har fått masse tips der hvor tidligere ansatte har støttet opp om det. Da har jeg spurt ham tilbake: «Er dette riktig, eller er det ikke, Steinar?».

– Så du mener at dette er et spørsmål, og ikke en påstand?

– Riktig.

Tilbake i 2006 ble arbeidsmiljøet ved Sharifs eget dekksenter satt under lupen, og viste at en rekke av de ansatte ikke hadde arbeidskontrakter, og at overtidsbetaling ikke var nevnt for de som hadde kontrakt. Flere av arbeiderne stod frem i VG og fortalte om kummerlige forhold.

Sharif har gjentatte ganger den siste tiden omtalt Stormberg-sjef Steinar Olsen på Facebook. Dette innlegget ble publisert 13. september.

– Usannheter

Fredag formiddag publiserte Steinar Olsen følgende melding om varselet på Facebook:

«Nett-troll skal ikke få hetse og spre løgn uten motstand. I dag har vi levert varsel om søksmål til Tommy Sharif på bakgrunn av hans langvarige svertekampanje på Facebook der han har spredd usannheter og grove påstander både om Stormberg, mine medarbeidere og meg», skrev Stormberg-eieren på Facebook fredag.

Erstatningsbeløpet vil i sin helhet gå til en organisasjon som arbeider mot netthets, skriver Olsen.

«Det skal ikke være slik at noen uke etter uke kan sjikanerer og plage andre mennesker uten at det får konsekvenser. Nettroll må stå til ansvar for sine handlinger», skriver Stormberg-eieren.

Overfor E24 reagerte han spesielt på at Sharif oppsøkte ansatte ved Stormbergs kontorer.

– Jeg har fått både telefoner og meldinger fra medarbeidere som opplever det som vanskelig at arbeidsplassen blir hetset på denne måten.

Publisert: