Lufthansa gjenåpner noen europeiske ruter i juni

I juni kommer Lufthansa til ha dobbelt så mange avganger som i dag og gjenoppta flyginger til enkelte europeiske destinasjoner, opplyser flyselskapet.

Brorparten av Lufthansa-flyene kommer fortsatt til å stå på bakken en god stund, men i juni øker selskapet sitt tilbud til de reisende.

Michael Probst / AP / NTB scanpix
 • NTB-AFP
Publisert:

Populære feriemål som Mallorca og Kreta er blant dem som nå kommer inn i rutetabellen igjen. Neste uke vil selskapet vil komme med flere detaljer om hvilke 106 reisemål de planlegger å fly til.

– Vi merker et stort ønske og en lengsel blant folk etter å reise igjen. Svært forsiktig gjør vi det nå mulig for folk å treffes igjen og oppleve det de har måtte klare seg uten en lang stund, sier Lufthansa-sjef Harry Hohmeister.

160 fly skal i luften med logoen til Lufthansa eller datterselskapene Swiss og Eurowings på halen, men rutetilbudet vil fortsatt være en brøkdel av det var før covid-19-pandemien.

Med en flåte på rundt 760 fly, kommer brorparten fortsatt til å stå på bakken mens smittevernrestriksjonene som påvirker reiselivet, gradvis oppheves.

Nyheten kommer mindre enn et døgn etter at selskapet sa det forhandlet med tyske myndigheter om å kjøpe seg inn i flyselskapet og tilby lån for at konsernet skal klare seg gjennom krisen.

Les også

Hareide varsler flere tiltak for luftfarten

Les også

Jakten på statlig milliardgaranti: Dette er Norwegians tidsplan

Her kan du lese mer om

 1. Kampen om luften
 2. Lufthansa
 3. Luftfart
 4. Fly
 5. Coronaviruset
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Lufthansa vil ikke godkjenne tysk redningsplan nå

 2. Lufthansa taper 7 millioner kroner i timen

 3. Lufthansa legger ned Germanwings

 4. Annonsørinnhold

 5. Lufthansa risikerer å kutte 26.000 stillinger

 6. Lufthansa må kanskje søke konkursbeskyttelse