Moderna-sjefer solgte aksjer etter positive nyheter om coronavaksine

To toppsjefer i farmasifirmaet Moderna solgte tusener av aksjer bare dager etter at selskapet meldte om fremgang i utviklingen av en vaksine mot coronaviruset.

Moderna melder om positiv forskning for å finne en vaksine mot coronaviruset. Likevel selger noen av selskapets toppsjefer aksjer for millioner av dollar.

Bill Sikes / AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert:,

Verdien av Modernas aksjer steg med 30 prosent mandag etter at firmaet meldte om lovende resultater i utviklingen av en vaksine.

Men samtidig som mange kjøpte opp aksjer i biotek-selskapet, solgte to av toppsjefene aksjer til en verdi av nesten 30 millioner dollar mandag og tirsdag, ifølge CNN.

Modernas aksjeverdi steg til 87 dollar mandag før den utover i uken sank igjen etter hvert som eksperter uttrykte tvil om hvor positive meldingene om fremgang egentlig var.

Aksjeverdien sank i løpet av uken til 67 dollar, men steg litt igjen fredag da den endte på 68 dollar.

Les på E24+ (for abonnenter)

Aksjeekspert slakter coronafavoritt: – Dette lukter

Tjente millioner

De to toppsjefene Lorence Kim og Tal Zaks tjente henholdsvis 17 millioner og 8 millioner dollar på transaksjonene. Moderna selv sier at det ikke var noe ulovlig ved salget siden det var automatisert.

Flere eksperter sier også at de to toppsjefene har forholdt seg til bestemmelsene om hvor mange aksjer selskapets ansatte har lov å selge og når de har lov å selge dem.

Selv om tidspunktet er egnet til å heve øyenbrynene, ser det ikke ut til at det har skjedd noe galt, sier professor Charles Whitehead ved Cornell-universitetet.

En annen ekspert, Charles Elson ved Delaware-universitetet, sier at aksjesalget viser hvorfor han mener det er galt at toppsjefer kan selge aksjer.

Selv om det er lovlig, mener han det ser ille ut fordi man har bedre steder å plassere pengene, og det viser mangel på tillit til eget selskap.

Les også

Avinor: Vil ta år før luftfarten er tilbake til det normale

Lover vaksine i januar

Moderna er et av firmaene som jobber intenst med å utvikle en vaksine mot coronaviruset. Vaksinen som selskapet forsøker å utvikle, produserer antistoffer som skal hindre viruset i å angripe folks celler.

Selskapet sier at de har gjort forsøk på flere titalls deltagere, og at åtte av dem utviklet antistoffer på samme nivå som det man ser hos folk som var smittet av viruset og er blitt bra igjen.

USAs mat- og legemiddeltilsyn FDA har godkjent at utviklingen av Modernas vaksine går videre til en ny fase.

Om videre forsøk går bra, hevder selskapet at de kan ha klar en vaksine i januar neste år.

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Jakten på vaksinen: Disse selskapene kjemper om corona-jackpoten

 2. Betalt innhold

  Aksjeekspert slakter coronafavoritt: – Dette lukter

 3. Kraftig oppgang på Wall Street

 4. Annonsørinnhold

 5. Markant oppgang på Wall Street etter virusoptimisme

 6. XXL steg kraftig på positiv Oslo Børs