Stabil prisvekst for norske sjøhytter

Sjøhytter har blitt 3 prosent dyrere siden juni i fjor. En norsk fritidsbolig ved sjøen koster i snitt omtrent 2,5 millioner kroner.

Norske sjøhytter fortsetter å øke i priser. Her fra Kragerø, der det ble solgt flest sjøhytter, med 57 stykker, siden 20. juni i 2018.

Norske sjøhytter fortsetter å øke i priser. Her fra Kragerø, der det ble solgt flest sjøhytter, med 57 stykker, siden 20. juni i 2018.

Foto: Geir Olsen VG
Publisert:,

Det viser ferske tall fra Eiendom Norge, som de refererer til i en pressemelding. Den eksakte snittprisen er 2.530.439 kroner.

– For andre år på rad ser vi en stabil utvikling i antall solgte sjøhytter i kombinasjon med moderat prisoppgang, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Tallene er hentet inn i tidsrommet 20. juni 2018 til 19. juni 2019.

I 2018 økte sjøhyttene med 2,5 prosent i pris etter kraftig prispress i årene før.

Økt totalsalg – reduksjon i mai og juni

Siden juni i fjor har det blitt solgt 2.359 fritidsboliger ved sjøen, en økning på 2,7 prosent fra året før. Det var likevel en reduksjon i salget i mai og juni med 2,8 prosent kontra samme tid i fjor.

– Antall omsetninger i sjøhyttemarkedet i Norge har vært påfallende stabilt de siste fire-fem årene, og det selges også jevnt over et ganske likt antall sjøhytter i de ulike områdene, sier Dreyer.

Les også

Megler om hett hyttemarked: – Aldri vært med på noe lignende før

Norske sjøhytter ligger i snitt ute på markedet i 104 dager før de blir solgt. Det er syv dager kortere enn samme periode året før.

Annonsørinnhold

– Salgstiden i landet under ett har økt siden i fjor og året før, men det er store lokale forskjeller. Salgstiden vil svinge mye for fritidsboliger, da det lave salgsvolumet i de ulike områdene gjør at enkeltsalg får store utslag, sier Dreyer.

Grimstad topper listen over det raskeste markedet med 36 dager.

Dyrest og tregest i Lillesand

Hyttemarkedet i Lillesand er både det tregeste og dyreste. Kommunen hadde en gjennomsnittlig salgstid på 235 dager og en medianpris på 6,5 millioner kroner.

Larvik og Hvaler har hatt flest hyttesalg siden i fjor, med henholdsvis 57 og 56 hytter.

Les også

– Sjelden vi har en holme vi skal selge

– Det er et godt utbud av sjøhytter i flere områder. Tilbakemeldingene fra bransjen er at det er stor etterspørsel etter sjøhytter, men at kjøperne er selektive og prisbevisste noe som illustreres med det negative avviket i pris/prisantydning. I sum tilsier dette fortsatt stabil utvikling i markedet for fritidsboliger ved sjøen gjennom sesongen, sier Dreyer.

Her kan du lese mer om

Annonsørinnhold