Kampen om luften

Sola og Flesland vil bli først med kommersiell elfly-rute

Flere aktører går sammen om å gjøre verdens første kommersielle elfly-rute mulig. Målet er at ruten mellom Stavanger og Bergen skal være i drift fra 2023.

Stavanger lufthavn, Sola skal bli selvforsynt med fornybar energi i 2025. Det skal skje gjennom en stor satsing på blant annet sol og vind. Investeringene skal klargjøre flyplassen for elfly-ruter.
 • NTB
Publisert: Publisert:

– Målet er å få verdens første kommersielle elfly-rute. Dette er en verdensrekord ingen har bedre forutsetninger enn oss for å klare. Her bidrar store partnere, og det er ingen tvil om at det er realisme i dette, sier administrerende direktør Harald Minge i Næringsforeningen til Stavanger Aftenblad.

Prosjektet er et samarbeid mellom Avinor, Sparebanken Vest, Berg-Hansen, Aircontact Group og Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

Regjeringen har gitt Avinor i oppdrag å utvikle et program som skal legge til rette for introduksjon av elektriske fly i kommersiell luftfart. Det er Avinor Flesland og Sola som har ansvaret for å få på plass elfly-infrastrukturen.

– Det er ingen som foreløpig vet helt hvordan dette skal se ut i praksis, så for oss er det kjempeviktig å få flere partnere som kan bidra til planleggingen, sier lufthavndirektør Anette Sigmundstad på Sola til avisa.

Strekningen mellom Stavanger og Bergen er 16 mil og har rundt 550.000 passasjerer i året.

Les også

Ryanair bedret driftsresultatet i første kvartal 2020

Les også

IAG kjøper Air Europa for 10 milliarder

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kampen om luften
 2. Fly
 3. Avinor
 4. Elfly

Flere artikler

 1. Tror på verdens første elfly-rute mellom Stavanger og Bergen i 2026

 2. United investerer i svenske Heart Aerospace: Vil kjøpe 100 elfly

 3. Elfly skal testes i nordnorsk klima

 4. Betalt innhold

  Fylket vil kreve nullutslipp på lokalfly fra 2024

 5. Elfly for første gang satt inn Canadisk flyselskap satser på elfly ordinær trafikk