Berit Svendsen klar for Advansia

Den tidligere Telenor-toppen har fått seg ny jobb i Advansia, som er en del av den svenske konsulentgiganten Afry.

Berit Svendsen har tidligere jobbet i Vipps og Telenor.
Publisert: Publisert:

Svendsen skal bistå konsulentselskapet som spesialrådgiver innenfor strategi, sikker digitalisering og cybersikkerhet, ifølge en pressemelding.

Berit Svendsen startet i den nye jobben i dag.

I september varslet Svendsen at hun ville trekke seg som sjef for Ski-VM i Trondheim i 2025. Før det var næringslivstoppen leder for Vipps Internasjonal.

Næringslivslederen startet i Vipps i 2018 etter at hun sluttet i Telenor og det som den gangen ble beskrevet som en maktkamp mellom Telenor-sjef Sigve Brekke og Svendsen.

Les også

Berit Svendsen om toppjobben: – Jeg var 37 og vettskremt

Trusselsituasjon

Advansia skriver at de retter seg mot ledelsesorienterte rådgivingstjenester knyttet til strategi, prosjektledelse, prosjekt- og virksomhetsutvikling innen en rekke sektorer.

Svendsen skisserer et situasjonsbilde med en trusselsituasjon i Europa hvor sikkerhet er viktigere enn noen gang.

– Dette situasjonsbildet må ledere forstå og ta inn over seg. Det er åpenbart at også toppledere må ha fokus på sikkerhet som en del av sin digitaliseringsstrategi, sier Svendsen.

Den nyansatte spesialrådgiveren forventer høy digitaliseringstakt i norske virksomheter fremover. Spesielt innenfor cybersikkerhet og skytjenester.

– For meg er det veldig spennende å være med å på å utvikle tjenester tilpasset virksomhetens behov og den verden vi lever i, sier hun.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om