DnB NOR dømt etter datafeil

Banken må ta halvparten av en kundes aksjetap på 14 millioner kroner.

HENTER INN TO: DnB NOr har åtte favoritter denne uken.
Publisert:

Med penger til overs etter salg av en butikk beveget Thore Mjeldheim (45) seg ut i aksjemarkedet med DnB NOR Markets i ryggen. En datafeil ga han ubegrenset kreditt og kontoen stod en dag i 30 millioner kroner i minus, skriver Dagbladet.

- Jeg mistet helt begrepet om verdiene, det var bare tall, sier Mjeldheim om sine aksjetap og ting ble fort mye verre.

- Banken tvang meg til å undertegne et gjeldsbrev, anmeldte meg til politiet for grovt bedrageri, truet meg med konkurs og iverksatte rettslig pågang mot min kone, i tillegg til å beslaglegge oppsparte penger for barna våre.

- Mjeldheim hadde grunn til å tro at han var gitt ytterligere kreditt og kunne ikke vite at banken ikke hadde foretatt en forsvarlig risikovurdering, sier Mjeldheims advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Retten mener at Mjeldheims ansvar for kreditten passende bør reduseres fra 14,7 millioner kroner til sju millioner kroner. Restbeløpet på 7,7 millioner kroner må banken ta som tap.

- At Meldheims kone ble innblandet, skyldes at Mjeldheim overførte alle sine eiendeler til kona for at det ikke skulle være verdier å søke dekning i hos ham. Saken handler om at en teknisk feil i bankens systemer gjorde det mulig for Mjeldheim å skaffe seg en kreditt han ikke var blitt innvilget,sier advokat Per Morten Nyheim til Dagbladet.

Til forsiden

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om