DN: Sevan kan ha sendt 300 mill. til skatteparadis

Selskapet Global Offshore Services Inc. knyttes til kontraktene som nå etterforskes som mulige bestikkelser, har Dagens Næringsliv fått bekreftet fra sentrale kilder.

KORRUPSJONSSIKTET: Fredag ble det kjent at Økokrim har siktet det norske riggselskapet Sevan Drilling for korrupsjon og har gjennomført ransaking og beslag i selskapets lokaler.
Publisert:

I perioden mellom 2005 til 2008 inngikk Sevan Drilling en kontrakt med Petrobras for to rigger og et flytende produksjonsskip.

Det var da en brasiliansk agent ved navn Raul Schmidt Felippe Junior som meglet frem kontraktene, skriver Dagens Næringsliv.

Som motytelse skal han da ha inngått en kontrakt mellom sitt selskap, Global Offshore Services Inc., og Sevan som ga ham en andel på mellom 2,5 prosent og tre prosent av oppnådd rate for riggene og produksjonsskipet.

Sevan Drilling var i denne tiden heleid av Sevan Marine, men ble skilt ut som eget selskap i 2011.

Les også

Økokrim om Sevan Drilling-siktelsen: – Gjelder meget høye beløp

Kan ha sendt 300 millioner kroner til skatteparadis

Etter at Seadrill gikk inn som eier i Sevan Drilling, skal selskapet ha fortsatt å betale kommisjoner til den brasilianske agentens skatteparadisselskap

Totalt, inkludert signeringsbonus og kommisjon for oppnådde dagrater til Raul Schmidt Felippe Junior, skal det ha blitt betalt ut mellom 240 og 325 millioner kroner fra Sevan-selskapene til Global Offshore Services Inc., som er registrert på De britiske jomfruøyene. Dette ifølge brasiliansk presse og dokumenter lagt frem i Brasil, skriver DN.

Styreleder Erling Lind i Sevan Drilling ASA ønsket ikke å kommentere saken overfor DN. Økokrim har heller ikke kommentert opplysningene.

Les også

Sevan Drilling siktet for Petrobras-korrupsjon

Økokrim aksjonerte

Etter at mørket senket seg sent fredag i forrige uke, sendte riggselskapet Sevan Drilling ut melding om at de var siktet for korrupsjon av Økokrim.

Tidligere samme dag gikk Økokrim til aksjon mot selskapets lokaler i Oslo.

Sevan Marine meldte i juni at de hadde igangsatt en ekstern gransking av saken, noe også Sevan Drilling varslet i sin kvartalsrapport for andre kvartal.

Siktelsen mot Sevan Drilling er, ifølge selskapets børsmelding om saken, knyttet til utbetalinger gjort mellom 2012 og i år, i forbindelse med selskapets kontrakt om utleie av borerigger til Petrobras.

Disse riggene ble utleid i perioden 2005 til 2008 da Sevan Drilling var eid av Sevan Marine.

Sevan Marine offentliggjorde fredag at en ekstern granskningsrapport utført av advokatfirmaet Selmer var oversendt Økokrim.

Les også

Økokrim om Sevan Drilling-siktelsen: – Gjelder meget høye beløp

Les også

Sevan Drilling siktet for Petrobras-korrupsjon

Les også

– Kontraktene ble inngått før vi tok kontroll

Publisert:
Gå til e24.no