VIL HA SØNDAG SØNDAG FOR SEG SELV: Hansen gir ikke Kanal24 søndagsfred

Gründer og tidligere Frp-politiker Hroar A. Hansen mener Søndag Søndag er hans og krever 2,8 millioner kroner fra Kanal24 for å ha kalt et radioprogram Søndag Søndag og Søndag Søndag Søndag.

  • Johann D. Sundberg
Publisert:

En søndag er ikke til å spøke med. I alle fall ikke to søndager og særlig ikke om man har tenkt å bruke helligdagen som navn på en programpost i radioen.

Det har Kanal24 fått erfare.

For da radiokanalen kalte søndagsprogrammet sitt øndag Søndag, havnet det snart fakturaer i posten.

Avsender var selskapet Tordenstierne AS, som er den omstridte investoren Hroar A. Hansen står bak. Selskapet mente at det eide navnet Søndag Søndag etter å ha varemerkeregistrert navnet som ord- og figurmerke.

Les også: Politianmeldt for konsertanmeldelse

Tabloidavis

Hansen stod bak utgivelsen av den svært tabloide avisen Søndag Søndag som kom ut frem til juni 2006. Han har også en fortid som politiker for Fremskrittspartiet i Drammen.

- Selv om vi mente det ikke var grunnlag for det, ble programmets navn endret til Søndag Søndag Søndag for å komme ham litt i møte, sier advokatfullmektig Eirik Rødsand som sammen med advokat Ann-Cathrin Hoel representerer Radio Norge i tvisten med Hansen.

Han mener det ikke er spesielt unaturlig å bruke Søndag i navnet fordi programminnslaget ble sendt på en søndag. Innslaget gikk av luften i forbindelse med kanalens omprofilering tidligere i år.

Les også: - Radio Norge bryter konsesjonsvilkårene

Krever 2,8 mill.

Hansens selskap har sendt Kanal24 as krav på til sammen 2.797.500 kroner for det påståtte navnemisbruket. Tidligere i år sendte selskapet varsel om at det ville slå Radio Norge konkurs, om ikke kravet ble gjort opp.

Ifølge Rødsand mener Radio Norge at Hansen varemerkeregistrering ikke på noen måte hindrer Radio Norge å kalle et radioprogram for Søndag Søndag.

Les også: Edda satt Mecom under press

Derfor tok Radio Norge i april ut søksmål mot Hansen-selskapet Tordenstierne for å få delvis slettet varemerkeregistreringen av Søndag Søndag.

Det søksmålet kunne Radio Norge fort ha vunnet før saken kom til retten.

Rakk ikke frist

For Hansen klarte ikke å levere sitt tilsvar innen fristen 5. mai. Derfor fikk han utsettelse til 14. mai.

Heller ikke den fristen klarte Hansen å overholde, fordi han ikke hadde lykkes i å skrive ut tilsvaret. Han hadde ikke hatt muligheter til det fra der han befant seg i denne perioden.

Les også: Strålende resultat for P4

Kanal24 forsøkte derfor å få Oslo Tingrett til å avsi en fraværsdom. Også Borgarting Lagmannsrett har nå godtatt Hansens forsinkelser.

Advokatfullmektig Eirik Rødsand regner med at saken kan komme opp for Oslo Tingrett i løpet av høsten.

Les flere økonominyheter på E24.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Safe stevner Bilfinger for ulovlig innleie

  2. Dommen er klar: Ekornes’ Svane-seng får fortsatt være «møbel»

  3. Varners finansdirektør: – Ble aldri tatt opp å kjøpe Boozt

  4. Kan rette milliardsøksmål mot Thule-sjefene

  5. Norges største strøm­leverandører saksøker staten