Publisert: Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning.

Børsens fire mest negative
aksjer

Investorene har dumpet aksjer til lave kurser for å komme seg ut. Dette er de mest negative aksjene på Børsen.

Oslo Børs har falt kraftig de siste ukene og investorene har solgt aksjer til stadig lavere kurser for å komme seg ut. En rekke salgssignaler er utløst og et stort flertall av aksjene på Oslo Børs er nå teknisk negative.

De fire aller mest negative, i følge Investtechs datamaskiner, er Bonheur, Q-Free, Farstad Shipping og Subsea 7.

Bonheur har gitt salgssignal fra en stor rektangelformasjon. Kursen ligger nå i fallende trender på både kort og lang sikt og en videre nedgang i aksjekursen indikeres. Ved reaksjoner opp har aksjen motstand ved 107 kroner.

Anbefaling: Selg

Q-Free brøt ned og ga salgssignal fra flere kursformasjoner i sommer. Pessimismen blant investorene økte og de gikk stadig nedover i pris for å bli kvitt aksjene sine. Aksjen viser nå fallende trender og en negativ volumutvikling. En videre svak utvikling i investorpsykologien og fortsatt fallende kurser indikeres.

Anbefaling: Selg

Farstad Shipping har nær halvert seg i løpet av det siste året og er ned 40 prosent på bare de siste ti ukene. Aksjen viser en sterkt fallende trend på kort sikt og en negativ volumutvikling. Det er tydelig at optimismen blant investorene har vært sterkt fallende. En videre svekkelse av optimismen indikeres, med en svak kursutvikling som resultat.

Anbefaling: Selg

Subsea 7 har gitt salgssignal fra en stor rektangelformasjon på lang sikt. Aksjen har på høyt volum brutt ned gjennom gulvet i en fallende trendkanal på kortere sikt. Begge deler indikerer at pessimismen hos investorene er økende og at kursen på Subsea 7 skal fortsette å falle.

Anbefaling: Selg

Publisert: