Wizz Airs satsing i Norge

Flygerforbundet vil vurdere minstepris på norske flybilletter etter Wizz Air-etableringen

Med lavprisselskapet Wizz Airs innenriksruter i Norge, mener Flygerforbundet at det kan være verdt å utrede en minstepris på flybilletter.

Et fly fra det ungarske lavprisselskapet Wizz Air parkert på lufthavnen Schönefeld i Berlin i Tyskland.
  • NTB
Publisert:

I Østerrike har man satt en minstepris på 40 euro for en flybillett, ettersom superbillige billetter undergraver både klimapolitikk og levelige lønnsstandarder, skriver Fri Fagbevegelse.

Forbundsleder i Norsk Flygerforbund, Yngve Carlsen, sier til avisen at dette også kan være verdt å utrede i Norge.

– Dette er helt klart en interessant vei å gå. Generelt er det fri konkurranse og selskapene selv som fastsetter prisene. Men når enkelte selskaper senker prisen slik at prisen blir omtrent hva en kopp kaffe koster på Gardermoen, er det noe som ikke er som det skal være, sier Carlsen.

Kommentar: Norge bør forby flybilletter til under 500 kroner

I forrige uke ble det klart at det ungarske lavprisselskapet Wizz Air åpner innenriksruter fra Oslo til Bergen, Trondheim og Tromsø, og dermed tar selskapet opp konkurransen med SAS og Norwegian. Lavprisselskapet tar fra 199 kroner per billett på de nevnte rutene, og skal begynne med flygningene fra 5. november.

Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talsperson Sverre Myrli har sendt en skriftlig henvendelse til samferdselsminister Knut Arild Hareide om det ville vært tillatt med en tilsvarende minstepris på flyreiser i Norge. Hareide skriver i sitt svar at han bare kjenner til at den østerrikske regjeringen skal ha vedtatt dette, fra medieomtale, og at det er vanskelig å gi et tydelig ja-/nei-svar på spørsmålet, skriver avisen.

– Utgangspunktet etter den grunnleggende markedsforordningen for lufttransport i EU/EØS er at flyselskapene fritt kan fastsette prisen på billettene sine, skriver Hareide.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Wizz Airs satsing i Norge
  2. Luftfart
  3. Wizz Air

Flere artikler

  1. Wizz Air-sjefen langer ut mot fagforeninger i ny lekkasje: – En av grunnpilarene bak vår suksess

  2. LO-forbund varsler boikott av Wizz Air

  3. – Et gedigent mageplask av Wizz Air

  4. Regjeringen forsvarer aksjoner mot Wizz Air

  5. NHO forsvarer Wizz Airs ankomst i Norge