Dramatisk økning av permitteringer i serveringsbransjen

Antallet permitterte i serveringsbransjen økte med 55 prosent i de to første ukene i november, viser nye tall fra Nav.

Stengte dører på puber og restauranter i Oslo har ført til et ras av permitteringer i serveringsbransjen.

Fredrik Hagen / NTB
  • NTB
Publisert:,

I alt er over 12.400 servitører, kokker, restaurantsjefer og andre som jobber i serveringsnæringen, nå permittert, mot om lag 8.000 i oktober.

– Etter en jevn nedgang i antall permitterte over mange måneder ser vi nå en ny økning for serveringsnæringen. I midten av november ser vi blant annet at kokker og servitører er de enkeltyrkene i Norge med flest permitterte, sier Navs statistikksjef Ulf Andersen.

I uke 46 mottok Nav 12.100 søknader om dagpenger. Av disse var over 5.000 fra personer ansatt i serveringsnæringen. Fire av ti jobber på serveringssteder i Oslo, opplyser Nav.

Les også

Oslo kommune har levert politianmeldelse etter smitteutbruddet på Gamla

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Nav
  3. Utelivsbransjen
  4. Coronaviruset
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Johansen med «nødrop»: Ber om egen tiltakspakke

  2. DFDS dropper én av to danskebåter etter innstramming

  3. Tusenvis permittert i Oslo - i Kristiansand er kranene åpne

  4. Annonsørinnhold

  5. Over 230 søkte jobb i hundebarnehage

  6. Kraftig økning i antall arbeidssøkere den siste uken