Regjeringen innfører nasjonale regler for ventekarantene

Fra og med mandag skal personer som deler bolig med et husstandsmedlem som er i smittekarantene, være i ventekarantene, har regjeringen bestemt.

– For å gjøre ordningen mer oversiktlig og enklere å forstå innfører vi nasjonale regler for ventekarantene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Lise Åserud / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

Fram til nå har det vært kommunene som har gitt anbefalinger om hvem som skal i ventekarantene. Endringen kommer etter anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

– Vi ser at anbefalingene om ventekarantene varierer mellom kommuner og bydeler. For å gjøre ordningen mer oversiktlig og enklere å forstå innfører vi derfor nasjonale regler for ventekarantene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Les også

211.700 er ledige. Nå er også kona til arbeidsministeren permittert.

Ventekarantenen vil opphøre idet husstandsmedlemmet tester negativt eller når personen i ventekarantene tester negativt på PCR-test tatt tidligst tre døgn etter husstandsmedlemmets siste nærkontakt med en bekreftet smittet person.

Ventekarantene gjelder ikke for personer som kan dokumentere at de har hatt covid-19 i løpet av de siste seks månedene. Den gjelder heller ikke dersom enten personen i ventekarantene eller personen i smittekarantene er vaksinert.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Karantene
  2. Bent Høie
  3. Coronaviruset

Flere artikler

  1. Innfører ring-system for bergensområdet

  2. Opphever ringtiltakene rundt Oslo og Viken

  3. Dette er vinterferie-rådene som gjelder

  4. Regjeringen innfører strengere coronatiltak i hele Viken

  5. Regjeringen innfører nye strengere coronatiltak i hele landet