SpaceX-rakett eksploderte etter vellykket testflygning

En ubemannet rakett fra SpaceX gjennomførte en vellykket testflyging onsdag, men eksploderte på bakken etter å ha landet trygt for første gang.

  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Raketten, en prototyp av Starship kalt SN10, fullførte flere manøvre etter utskyting nær Brownsville i Texas. Den 10 kilometer lange ferden omtales som vellykket, og raketten landet trygt.

Men etter landing kom det flammer ut av rakettens nedre del. Mannskap på bakken forsøkte å slukke brannen, men måtte gi opp. Noen minutter senere eksploderte raketten. Den ble kastet opp i lufta og falt deretter til bakken igjen.

Starship SN10 avbildet fra bakken idet raketten gikk inn for landing.

Det er dermed tredje gang at en prototyp av Starship-raketten eksploderer. Men onsdagens forsøk var første gang at en prototyp av Starship klarte å lande trygt.

Forrige forsøk var med prototypen SN9 i begynnelsen av februar. Også den hadde en vellykket testflyging, men endte med krasjlanding. I desember møtte en tidligere prototyp, Starship SN8, en lignende skjebne, men også den testen ble likevel erklært som vellykket.

SpaceX håper at disse rakettene, som tårner 120 meter over bakken, en dag vil kunne frakte mennesker både til månen, Mars og enda lenger ut i verdensrommet.

Les også

Forretningsmann gir bort tre seter på SpaceX-romferd

Les også

SpaceX-rakett eksploderte under testlanding

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. SpaceX
  2. Romfart

Flere artikler

  1. SpaceX-rakett eksploderte under testlanding

  2. Vellykket oppskyting av SpaceX-raketten Starship

  3. Musk håper på rakett i bane rundt jorda i 2022

  4. Bezos’ romfart-selskap tapte søksmål etter Musks måne-kontrakt

  5. SpaceX-romkapsel fremme ved Den internasjonale romstasjonen