Tangen-ansettelsen

Norges Banks tilsynsorgan fant smutthull i Tangen-avtale

Representantskapet i Norges Bank peker på det de mener er en åpning for at oljefondssjef Nicolai Tangen kan kjøpe tilbake eierandelen han måtte gi fra seg.

SMUTTHULL: Norges Banks tilsynsorgan Representantskapet, her ved leder Julie Brodtkorp, har funnet det de mener er et smutthull som kan gjøre det mulig for oljefondssjef Nicolai Tangen å kjøpe tilbake sin eierandel i forvalterselskapet Ako Capital.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Tangen valgte etter press fra flere hold å gi bort sin eierandel i livsverket sitt, forvalterselskapet Ako Capital, til den veldedige organisasjonen Ako Foundation.

Han måtte kvitte seg med eierskapet for å unngå habilitetsproblemer som sjef for oljefondet. 54-åringen uttalte at «alle bånd er brutt for alltid» da han kunngjorde avgjørelsen i august.

Nå peker Norges Banks tilsynsorgan på at avtalen ikke er helt vanntett, skriver Dagens Næringsliv. Representantskapet mener nemlig at Tangen kan kjøpe tilbake eierandelen når han en gang slutter som oljefondssjef.

Tilsynsorganet har derfor bedt hovedstyret i Norges Bank om å redegjøre for hvordan de kan hindre et slikt potensielt tilbakekjøp.

Les også

Nicolai Tangen tok ut 2,1 milliarder kroner i utbytte

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Tangen-ansettelsen
 2. Nicolai Tangen
 3. Norges Bank
 4. Oljefondet

Flere artikler

 1. Norges Bank lover igjen at Tangen-salget er endelig

 2. Tangen fikk 335 millioner i skattesmell

 3. Betalt innhold

  Nicolai Tangen flagget hjem 8 milliarder kroner

 4. Tangen-stiftelsen gjorde et byks i fjor, og ville vært femte største i Norge

 5. Nicolai Tangen tok ut 2,1 milliarder kroner i utbytte