Rosenberg-arbeidere snart friskmeldte fra korona

For tolv dager siden registrerte Rosenberg Worley den første positive koronatesten på verftet på Buøy. Totalt er 22 personer smittet, mens 82 såkalte nærkontakter har vært i karantene.

Administrerende direktør på Rosenberg, Jan Narvestad, kan registrere at de ikke har fått flere koronasmittede etter utbruddet på verftet 29. oktober.
 • Kjell-Ivar Gilje Grøndal (Stavanger Aftenblad)
Publisert:

– Heldigvis har vi ikke registrert flere positive tester. De 82 nærkontaktene som har vært i karantene, er nå i ferd med å komme tilbake, sier administrerende direktør i Rosenberg Worley, Jan Narvestad, til Aftenbladet.

Sju utenlandske smittet

Totalt har Rosenberg Worley registrert 22 smittede siden 29. oktober alle disse er innleide og de fleste kommer fra utlandet.

– Sju personer sitter på kontoret og er nå i ferd med å bli friskmeldte, mens de 15 andre smittede var på vårt karantenehotell, sier Narvestad.

– Hva skjer videre med disse?

– De sju fra kontorene er tilbake på jobb så snart en lege har friskmeldt dem, mens det offentlige vil ta ansvar for de som sitter på karantenehotell.

Les på E24+

Dette verftet nyter godt av milliardsprekken på Martin Linge: «Men for AS Norge er det ikke positivt»

Delt inn verkstedet i tre

Narvestad tar det som et positivt tegn at smittesporingen på Rosenberg fungerer som den skal.

– Ingen kan gardere seg mot denne pandemien, men vi har iverksatt flere tiltak som skal være med på å forhindre spredning. Vi har økt antallet med hjemmekontor vesentlig. Ellers har vi delt inn verkstedet vårt i tre soner for å begrense personers bevegelse innenfor våre områder. Dette er i tråd med de anbefalinger som kommer fra myndighetene, sier Narvestad.

3500 i arbeid

Rosenberg har i alt om lag 3500 personer i arbeid, 2500 av disse er innleide. Omtrent halvparten av dem er utenlandske, men ikke alle pendler til hjemlandet.

– Vi har allerede iverksatt testing av utenlandske arbeidstakere i hjemlandet, slik den nye innstrammingen krever, sier Narvestad, som legger til:

– Vi i industrien prøver å ta ansvar for de store utfordringene som pandemien gir oss, der fokuset på den enkeltes ve og vel har første prioritet. Kombinasjonen av myndighetenes tiltak og våre rutiner gjør at vi skal klare dette.

Les på E24+

16 smittet ved Rosenberg verft, men normalt drift

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Rosenberg
 2. Karantene
 3. Hjemmekontor

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  16 smittet ved Rosenberg verft, men normalt drift

 2. Betalt innhold

  Rosenberg rammet av koronasmitte

 3. Rosenberg strammer inn etter nesten 100 smittetilfeller

 4. Betalt innhold

  Ett oljeselskap tok mer drastiske grep mot smitte enn andre operatører

 5. Eks-politi satt inn mot importsmitte: – Lite fruktbart å lete etter syndebukker