Utelivsgigant stenger utesteder og permitterer flere ansatte

De nye innstrammingene fører til flere permitteringer i hovedstaden. Fra mandag stenger utelivsgiganten Noho Norway dørene hos tre av sine største utesteder på ubestemt tid.

STENGES: Flere utesteder har ikke råd til å holde åpent etter nye innstramminger. Cafe Christiania er et av flere som nå stenger dørene på ubestemt tid.
Publisert:

Noho Norway driver flere av Oslos største utesteder - blant annet Kulturhuset, Prindsens Hage, Oslo Camping, Youngs og Colonel Mustard.

Fra og med mandag stenges utestedene Elsker, Cafe Christiania og Nieu Scene Soria Moria på ubestemt tid.

– De fleste andre stedene våre får betydelig redusert åpningstid. Vi åpner senere og stenger tidligere for å prøve å få kontroll på kostnadene, sier Karl-Henning Svendsen, administrerende direktør i Noho Norway, til E24.

Selskapet har rundt 530 ansatte. Fra før er over 300 permittert, ifølge utelivssjefen.

Nå opplyser utelivsgiganten at 30 årsverk blir permittert igjen, som følge av de reduserte åpningstidene og stengte utestedene.

– Det kan bli flere. Vi tar en ny vurdering til uken etter å ha sett hvordan helgen går. Vi har en del steder vi må følge med på, sier Svendsen.

NYE GREP: Oslos utesteder merker allerede et stort fall i omsetningen. Karl Henning Svendsen drifter flere av de store stedene i hovedstaden.
Les også

Utelivssjef: – Blir overrasket om alle klarer seg frem til jul

Taper penger alle steder

Mandag kom Oslo kommune med nye lokale tiltak for å begrense smittespredningen. Det samme gjorde regjeringen, med en innstramming i de nasjonale tiltakene.

Etter innstrammingen var utelivssjef Karl-Henning Svendsen tydelig på at dette vil få store konsekvenser for hele bransjen.

– At innslippet stanses ti på kvelden er én ting, men når gjestene må ha på munnbind i tillegg, så tilsier alt at folk vil gå mindre ut og omsetningen vår vil stupe, sa han til E24 mandag.

Fredag sier han at antall gjester på de ulike stedene allerede har falt dramatisk.

– Vi ser et stort fall i omsetningen og taper penger alle steder, sier utelivssjefen.

Les også

Julebord-avbestillingene renner inn: – Det blir tøffe tak

Må bli enige om man skal redde bransjen

Tiltakene som trådte i kraft torsdag pålegger utestedene å stanse innslipp av gjester klokken 22.00.

I tillegg er det nå påbudt med munnbind for ansatte og gjester innendørs på serveringssteder når de ikke kan opprettholde en meters avstand.

– Vi er ikke ute etter å kritisere om dette er riktig eller galt. Det er et faktum at smitten øker, men vi må bli enige om vi skal redde en bransje eller ikke, sier Svendsen.

Les også

Full forvirring om nye tiltak for næringslivet: – Telefonen koker

– Trenger kompensasjon

Han betegner seg som en «evig optimist» i forkant av den første helgen med de nye tiltakene. Samtidig understreker han at de siste dagene ikke har gitt ham noen grunn til å være det.

– Det kan godt hende at dette er det riktige å gjøre. Vi har et samfunnsansvar og er først og fremst opptatt av sikkerhet. Men da må også kompensasjonen gå i takt med de utfordringene. Den kan ikke komme i januar. 

Han viser til at de i dag ikke blir kompensert for det de taper på innstrammingene.

– Det er straffbart å drive på kreditors regning. Det brenner nå. Vi må ha en dialog, så vi får penger nå. 

Les også

Åpner enormt Oslo-utested midt under pandemien

Publisert: