Restaurant og uteliv i Trondheim har gitt millioninntekter til milliardærarving

Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe og samarbeidspartner Mats Østgaard Pettersen viser til gode inntekter i fjor gjennom utleieselskapet Solsiden AS.

Gjennom familieselskapet Kvarv er Gustav Magnar Witzøe formelt hovedeier i oppdrettskonsernet Salmar på Frøya
 • Benedicte Storm Bamvik
Publisert: Publisert:

Det ferske årsregnskapet til Solsiden AS viser en inntekt på 21,7 millioner kroner i 2019, en økning på rundt 140.000 kroner fra året før.

Selv om inntektene gikk opp i fjor, er selskapet en halv million kroner under rekordåret i 2017, der de kunne vise til en inntekt på 22,25 millioner kroner.

I en e-post til Adresseavisen, som først omtalte resultatet, forteller Mats Østgaard Pettersen at omsetningen for å i år har variert.

– Nattklubbene er selvfølgelig ned i omsetning, mens noen restauranter har hentet inn det tapte fra mars/april etter en god sommersesong, skriver han.

Solsiden AS, som går under morsselskapet MGM Eiendom, leier ut restaurantlokaler ved strandlinjen i Trondheim under samme navn.

Årsresultatet for utleieselskapet landet på 7,14 millioner kroner, en liten oppgang fra 2018 der resultatet endte på 7,13 millioner kroner.

Witzøe og Pettersen kjøpte selskapet i 2016, og har siden den gang hatt en samlet inntekt på over 85 millioner kroner, med et samlet overskudd etter skatt på 29,68 millioner kroner.

Samlet driftsresultat for Solsiden var på 9,23 millioner i fjor, en nedgang på 275.551 kroner fra året før.

I mai kom nyheten om at MGM Eiendom bestemte seg for å ikke motta støtte fra statens kompensasjonsordning, der de kunne fått tildelt en sum på 414.652 kroner

– Det var basert på bortfall i mars av all omsetningsbasert leie fra restaurantene på Solsiden. Kompensasjonen skulle hovedsakelig gått til dekning av husleie til vår gårdeier KLP, skrev Pettersen til Adresseavisen den gangen.

Les også:

Les også

Witzøe-konsern åpner nye restauranter – takker statens støtteordninger

Les også

Aldri før har så mange vært så rike: Dollarmilliardærene sitter på 94.860 milliarder i verdier

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Solsiden
 2. Gustav Magnar Witzøe
 3. Restaurant
 4. Trondheim
 5. Eiendom
 6. Regnskap og resultater

Flere artikler

 1. Nytt milliardresultat for laksearving

 2. Witzøes restaurantdrift med underskudd etter oppussing i 2020

 3. Witzøe-konsernet økte milliardoverskuddet i fjor

 4. Toppsjefen på lønnsbunnen i Salmar-ledelsen

 5. Witzøe-konsern åpner nye restauranter – takker statens støtteordninger